Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Önce Ölüm Sonra Çözüm

Son yerel seçimler öncesinde AKP’nin ‘hattını uzatarak bir çok ilçede ulaşımı ferahlattığı’ İstanbul tramvayı, son günlerde yaşanan kaza ve ölümlerle kendinden söz ettirmeye başladı.

BirGün Gazetesi
Önce Ölüm Sonra Çözüm

Son yerel seçimler öncesinde AKP’nin ‘hattını uzatarak birçok ilçede ulaşımı ferahlattığı’ İstanbul tramvayı, son günlerde yaşanan kaza ve ölümlerle kendinden söz ettirmeye başladı.

İstanbul’da Edirnekapı-Sultançiftliği arasında çalışan tramvay, önceki gün Demirkapı-Topçular istasyonu arasında bulunan Topçular Tünel çıkışında, karşıya geçmeye çalışan Hacı Emin Sadıklı’ya (51) çarPtı. Çevredekilerin iddiasına göre üç gündür çalışmayan trafik ışıklarından karşıya geçen Sadıklı, üzerine doğru gelen kamyondan kaçarken tramvay yoluna girdi. Tramvayın altında kalan Sadıklı’nın bacağı koptu. Sadıklı olay yerinde yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz ay da İstanbul Merter’de tramvay altında kalan 3 lise öğrencisi hayatını kaybetmişti.

Bu arada; dün Eskişehir'de tramvayın çarptığı 18 yaşındaki genç ağır yaralandı. Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi olduğu bildirilen E.A, 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Ölen Öldü, Arıza Giderildi

İstanbul Edirnekapı'daki meydana geldiği yerde bulunan trafik sinyalizasyon ışıklarındaki arızaysa, bir yurttaşın ölmesinin ardından giderildi. Alınan bilgiye göre, Edirnekapı-Sultançiftliği arasında çalışan tramvay hattının Demirkapı-Topçular istasyonu arasında bulunan Topçular Tüneli çıkışında yer alan ve kaza sırasında çalışmadığı belirtilen trafik sinyalizasyon ışıklarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü ekiplerince bakım ve onarım çalışması yapıldı. Çalışma sonucu, dün yeraltı kablolarının arıza yapması nedeniyle oluşan arızanın giderildiği bildirildi.

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, yaşanan ölümlerin önceden önlenebileceğini söyledi.

‘Önlemek Yöneticilerin Görevi’

Atlar, Türkiye’de nasırlaşmış bir siyaset geleneğinin olduğunu ve bunun da gerekli altyapıları oluşturulmadan, seçimlere doğru kent projelerinin hızlandırılması anlamına geldiğini belirtti.

Şube sekreteri şunları söyledi:

“Belediyeye bağlı müdürlükler arasında Ulaşım ve Planlama Müdürlüğü denilen ve tam da bu görevler için var olan bir birim var. Risk taşıyan, sıkıntı yaşanan, şikayet alan ulaşım noktalarını tespit ederek gerekli çözümün getirilmesini sağlamak onların ve dolayısıyla belediyenin işi. İnsanlar yöneticileri bu yüzden seçiyor. Maalesef, bizim çarpık yapılaşma ve şehircilik ilkelerine aykırılıklarıyla bilinen şehrimizde de böyle ulaşım risk noktası çok fazla. Belediyenin bu tür noktalara ölümler yaşanmadan önce çözüm bulması gerekiyor. Örneğin; son kazanın olduğu noktada aynı yolu hem tramvay, hem yayalar, hem de araçlar kullanıyor. Burası için en az bir çözüm gerekiyor. Yani araçlar için farklı bir yol tayin edilebilir ya da yayalar için bir altgeçit, üstgeçit yapılabilir. Ama haberlere göre bunları yapmayan yöneticiler, koydukları sinyalizasyon sistemini bile vaktinde onarmaktan aciz.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/once-olum-sonra-cozum_78434.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!