Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Önceliği Ulaşım Olacak

Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki 5 yıllık süreç için seçim bildirgesinde ortaya koyduğu projelerinde ulaşımı ön plana çıkardı. Kocaoğlu, ilk etapta geçen dönemde başlattığı 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular metro hattı, 3.4 kilometrelik Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez metro hattı ve Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'ni tamamlamayı hedefliyor.

Yeni Asır Gazetesi
Önceliği Ulaşım Olacak

Yüzde 55'i geçen rekor bir oyla yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki 5 yıllık süreç için seçim bildirgesinde ortaya koyduğu projelerinde ulaşımı ön plana çıkardı. Kocaoğlu, ilk etapta geçen dönemde başlattığı 5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular metro hattı, 3.4 kilometrelik Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez metro hattı ve Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'ni tamamlamayı hedefliyor. Hızlı Tren Projesi'nin Mayıs ayında devreye gireceğini söyleyen Kocaoğlu'nun yeni dönemde ilk icraatlarından biri de seçim öncesinde tartışma konusu olan "yoksula bedava, dar gelirliye ucuz ekmek" projesi olacak. Kocaoğlu, bu uygulamayı birkaç gün içinde başlatacak.

Neler sırada?

Kocaoğlu, Çiğli'deki eski Tansaş binasında kurduğu modern ekmek fabrikasını hizmete açacak. Böylece Büyükşehir Belediyesi 300 gram ekmeği 75 kuruşa satın alan İzmirli'ye 350 gram ekmeği 40 kuruştan satacak. Büyükşehir tarafından üretilecek ekmek, yoksul vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Ucuz ekmek, belediyenin kurduğu Kent Ekmek şirketi aracılığı ile daha çok dar gelirli vatandaşların yaşadığı bölgelerde kurulan büfeler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Öte yandan Kocaoğlu, önümüzdeki 2009-2014 dönemi içinde Kadifekale-Agora arasındaki alanı, "Uygarlıklar ve Arkeoloji Açıkhava Müzesi"ne dönüştürecek ve bölgeye bir Zooloji Müzesi kuracak.
Kocaoğlu, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nin yapılacağı Karşıyaka'daki 24 bin metrekarelik alana da Güzelyalı'daki Ahmed Adnan Saygun Konser Salonu'na benzer bir opera binası inşa edecek.

Seçim bildirgesinde yer alan hedefler

* Kent Meclisleri ve Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu oluşturulacak.
* Aliağa-Menderes arası raylı sistemi Torbalı-Selçuk ve Aliağa-Bergama yönüne uzatılacak. Mevcut ve yapımı devam eden metro hatlarına yeni dönemde Üçkuyular-Narlıdere, Üçyol-Buca, Halkapınar-Otogar metro hatları eklenecek.
* İzmir'de Alsancak-Fahrettin Altay, Alaybey-Karşıyaka, Narlıdere-Urla, Bornova Ozan Abay Caddesi-Haydar Aliev Caddesi ile Buca içinde ring halinde hizmet verecek tramvay hatları hayata geçirilecek. Kurulacak tramvay hatları Sasalı Doğal Yaşam Parkı'ndan Urla'ya kadar uzanacak.
* Güzelbahçe, Balıklıova ve Foça'ya deniz otobüsü çalışacak. Deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla körfezde yeni iskeleler oluşturulacak. Mevcut iskelelere Adnan Saygun, Göztepe, Sadıkbey, Karantina, Mithatpaşa, Küçükyalı, Karataş, Güzelbahçe iskeleleri ilave edilecek. Ayrıca Sasalı bölgesinde ve Mavişehir'de birer vapur iskelesi inşa edilecek. Dış körfez için de deniz otobüsleri devreye sokulacak. Konak ve Bostanlı iskelelerinden Güzelbahçe, Balıklıova ve Foça'ya deniz otobüsüyle ulaşım imkanı sağlanacak.
* Otobüs filosu yenilenmeye devam edecek.
* Mevcut Otoparklara Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Hasan Tahsin Otoparkı, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Gaziemir Semt Garajı Otoparkı, Üçkuyular Katlı Otoparkı, Çiğli Otoparkı, Evka3 Otoparkı eklenecek. Bunlara ek olarak bütün metro ve raylı sistem ana istasyonlarının yakınlarında otopark depo alanları oluşturulacak.
* Körfezde sirkülasyon sağlamak ve deniz suyundaki temizlenme sürecinin hızlanarak gelişmesi için kanal açılacak.
* Ekolojik Köy/Eko Turizm projeleri uygulanacak.
* Bayındır'da çiçek, Kemalpaşa'da hayvancılık organize bölgeleri kurulacak.
* Seferihisar-Güzelbahçe arasında yeni bir balık hali inşa edilecek.
* Büyükşehir, kentin sıkıntılı bölgelerindeki sağlıksız konutları çağdaş modern konutlarla yenileyecek.
* Kentteki tarihsel mirası korumak amacıyla Agora sinagoglar ve çevresinin rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.
* Kemeraltı düzenleme projesi tamamlanacak. Agora ile Kemeraltı yaya yolu ile birleştirilecek.
* Kadifekale ve Agora arasındaki alan Uygarlıklar ve Arkeoloji Açıkhava Müzesi'ne dönüştürülecek.
* İzmir'i fuarlar ve kongreler kenti yapmak amacıyla yapılması öngörülen Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin inşaatına başlanıp hizmete sokulacak.

'Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sonrasında yayınladığı ilk mesajda İzmirliler'e teşekkür etti. "Seçim sonuçlarının bizim için sürpriz olmadığını söylemeliyim" diyen Kocaoğlu, yayınladığı mesajında şunları söyledi: "Bunu söylerken iki temel gerekçemiz var: Birincisi; 5 yıllık görev süremiz boyunca İzmir'e yönelik çok önemli işler başardık. İzmir'in geleceğinde de var olacak önemli projelere imza attık. İkincisi; İzmirli hemşehrilerimizin çağdaşlığa, aydınlığa, özgürlüğe ve cumhuriyet ilkelerine olan bağlılıklarından en küçük bir kuşku bile duymadık. 'Sen' değil, 'biz' olmaya çalıştık. Dolayısıyla başarı sadece bizim değil, tüm İzmirli hemşehrilerimizindir."

Herkesin bu sonuçtan alacağı çok net bir mesaj olduğunu dile getiren Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmirliler, dayanışma ve birlik-beraberlik ruhu bakımından çok güzel bir örnek sergilemiştir. Bu sonuçlarla bütün Türkiye'nin gözünün İzmir'e çevrildiğinin farkındayım. Bu durum, daha iyisini yapabilmek konusunda bizi kamçılayacaktır. Zaten durup dinlenmeden, çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçim kampanyamızda 'İlk hedefimiz Akdeniz' demiştik. Önümüzdeki 5 yıl içinde İzmir'i Akdeniz'in bilim ve teknoloji merkezi, Akdeniz'in kültür başkenti yapmak için elbirliğiyle çalışacağız."

Diğer yandan, özellikle ekonomik kriz nedeniyle zor durumda olan İzmirliler'le dayanışma içinde olacaklarını dile getiren Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Evlere daha fazla aş ve ekmek girmesi için uğraşacağız. İzmirli hemşehrilerime gösterdikleri sağduyu nedeniyle sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'ye örnek bir kampanya dönemi geçirdiğimiz için rakiplerime de ayrıca teşekkür ediyorum."

İşte başarının sırları

Aziz Kocaoğlu'na ikinci dönemin kapılarını açan başlıca faktörler arasında "dürüst başkan" imajı ön plana çıktı. Kocaoğlu da seçim kampanyasını, belediyenin parti ayrımı gözetmeksizin herkese eşit hizmet götürmesi üzerine kurdu. Gittiği her yerde belediyenin bir kuruşunu bile yandaşına, akrabasına, partilisine yedirmediğini, 5 yıllık dönemde 1 liralık gayrimenkul bile satmadığını belirten Kocaoğlu, üstüne üstelik yol, kavşak, arıtma tesisi yapmak için de 285 trilyon liralık kamulaştırma yaptığını vurguladı. Kocaoğlu, belediyenin imar, satın alma yetkisini hiçbir zaman suistimal etmediğini, halkın genelinin yararına olmayan tek imza bile atmadığını, üstüne basa basa gittiği her yerde vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarıyla başlayan 'arsenikli su' krizini de siyasi olarak yara almadan atlatmayı başaran Kocaoğlu'nun dikkat çeken yönlerinden biri metropole yeni bağlanan 10 ilçe ve 37 beldeye yaptığı yatırımlar oldu. Birçok belde ve köyde ova yollarını asfaltlayan, çiftçiyi ve ürününü bu sayede tozdan kurtaran Kocaoğlu, Tire'de Süt Kooperatifi'ni, Bayındır'da çiçek üreticilerini, Karaburun'da nergizcileri, Ödemiş Bademler'de de fidan üreticilerini yaptığı anlaşmalarla sevindirdi. Kocaoğlu'nun bu icraatları, metropole yeni bağlanan ilçe ve beldelerde de CHP'nin oylarının büyük ölçüde artmasına neden oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/onceligi-ulasim-olacak_67833.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!