Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik 'Higly Commended'

Bölgeden ve Türkiye'den birçok projenin katıldığı Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets 2009'da, Eczacıbaşı tarafından açılan davetli yarışma için Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik tarafından tasarlanan Ezcacıbaşı Ar-ge Merkezi projesi 'En İyi Ticari / Karma Kullanım Projesi' dalında 'Higly Commended' ödülüne layık görüldü.

yapi.com.tr
Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik 'Higly Commended'

Bölgeden ve Türkiye'den birçok projenin katıldığı Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets 2009'da, Eczacıbaşı tarafından açılan davetli yarışma için Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik tarafından tasarlanan Ezcacıbaşı Ar-ge Merkezi projesi, 'En İyi Ticari / Karma Kullanım Projesi' dalında 'Higly Commended' ödülüne layık görüldü. 

Öncüoğlu Mimarlık, Nisan ayında da Cityscape Abu Dabi'de Cepa Alışveriş Merkezi projesiyle 'En İyi Ticari Proje' ödülünü almıştı. Öncüoğlu'nun Rusya'daki projelerinin aldığı uluslararası ödüllerle, toplam 6 uluslararası ödülü bulunuyor.



Eczacıbaşı Ar-ge Merkezi Künye Bilgileri

Bozüyük, Türkiye

Mimari Tasarım: Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik Ltd. Şti.
Architects: Enis Öncuoglu, Önder Kaya, Cem Altınöz, Cumhur Keskinok
Peyzaj: Promim Çevre Düzenleme (Can Kubin)
İşveren: Eczacıbaşı
Proje tarihi: 2009

Proje Detayları:

İnşaat alanı: 5.135 m²
Laboratuvar: 1.010 m²
Ofis: 790 m²
Showroom: 855 m²



Proje Açıklama Raporu:

2009 yılında Eczacıbaşı tarafından açılan davetli yarışma için Öncüoğlu tarafından tasarlanan avan proje, Eczacıbaşı Bozüyük yerleşkesinde dağınık halde bulunan araştırma laboratuvarlarını tek çatı altında toplamak amacıyla planlanmış. Tasarım, akışkanlık kavramından yola çıkılarak, araştırma ve geliştirme fonksiyonlarını bütünsel bir mekanda bir araya getirmeyi amaçlıyor. Farklı formlarda tasarlanmış binanın ana fonksiyonları olan showroom, labaratuvar ve ofis mekanları bir iç sokak ile birbirine bağlanıyor.

Tasarım fikri, çalışanlar için endüstri bölgesinde eksikliği hissedilen sosyal alanlarla beraber çalışma alanları yaratmak. Proje ortak kullanım alanı olan iç sokaktan, özel kullanım alanı olan labaratuvarlara kademeli olarak geçiş sağlıyor. İç mekan ile dış mekan açık ortak alanlar ile bağlanıyor. Ortak alanlar geçirgen şeffaf yüzeylerle tasarlanırken, özel çalışma mekanları dışarıya kapalı içe dönük olarak tasarlanmış. Topoğrafyanın kullanımı ile girişte toplanma mekanı olarak bir meydan, rekreasyon alanı olarak da avlular ve iç bahçeler öne çıkıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oncuoglu-mimarlik-sehircilik-higly-commended_73334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!