Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ORAN 14,4 Milyon Lira Hibe Dağıtacak

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında girişimcilere 14,4 milyon lira hibe desteğinde bulunacak.

yapi.com.tr / AA
ORAN 14,4 Milyon Lira Hibe Dağıtacak

Fotoğraf: Tevfik Işık

Mali destek programından faydalanmak isteyen girişimcilere yönelik olarak Kadir Has Kongre Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, ajans çalışmaları hakkında bilgi vererek, özel sektöre Ar-Ge desteği sağlamak ve onlara vizyon oluşturmak için danışmanlık hizmeti vermeyi amaçladıklarını bildirdi.

Kayseri, Sivas ve Yozgat'ın kalkınması için projeler hazırladıklarını ifade eden Palancıoğlu, mali destek programı hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu yıl, mali destek programında özel sektöre öncelik verdik. Gelecek yıldan itibaren destek programından kamu ve özel sektör eşit faydalanacak. Ayrıca sektörel bazlı destekler yapacağız. Özel sektör temsilcilerinin hazırlayacağı projeler, bağımsız olarak değerlendirilecek. Bu değerlendirme sonucuna göre en çok puan alan projeler hibe programından faydalanacak. Toplamda, 14 milyon 417 bin lira hibe desteği sağlayacağız. Proje başvuruları 29 Kasım'da sona erecek”.

Kayseri'deki yatırımlar hakkında da bilgi veren Palancıoğlu, Kayseri'de son 10 yılda 2 milyar avronun üzerinde yatırım yapıldığını kaydetti.Yerel kalkınma için stratejik sektörler belirlediklerini ifade eden Palancıoğlu, bunların gıda endüstrisi, sağlık endüstrisi, savunma sanayi ve enerji sektörü ekipmanları olduğunu belirtti.

Daha sonra, ORAN uzmanları tarafından mali destek programı konusunda katılımcılara bilgiler verildi. Program kapsamında stratejik sektörlerdeki katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünlerin desteklenmesi, işletmelerin kapasitelerinin geliştirilmesi, tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve turizm altyapısının iyileştirilmesi konularındaki projelere öncelik verileceği belirtildi.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/oran-14-4-milyon-lira-hibe-dagitacak_83550.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!