Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orman Mühendisleri Odası: Üçüncü Köprü, İstanbul Ormanlarını Yok Edecek

Orman Mühendisleri Odası Marmara Şubesi, İstanbul'a yapılması planlanan 3. Köprü'ye tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Güzergahı ne olursa olsun, İstanbul Boğazı'na yapılması düşünülen 3. köprünün, kuzeye çekilmiş İstanbul ormanlarını yokedeceği açıktır" denildi.

BirGün Gazetesi



b>Orman Mühendisleri Odası Marmara Şubesi, İstanbul'a yapılması planlanan 3. Köprü'ye tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Güzergahı ne olursa olsun, İstanbul Boğazı'na yapılması düşünülen 3. köprünün, kuzeye çekilmiş İstanbul ormanlarını yokedeceği açıktır" denildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 40 yıldır İstanbul Boğazı'na yapılacak köprülerin tartışıldığı belirtilerek, "3. Boğaz Köprüsü sorunu karşısında hükümet ve yerel yöneticilerin zamanla farklılaşan açıklamaları nedeniyle toplumda bir kayıtsızlık ve hareketsizlik oluştuğu" ifade edildi.

Açıklamada, eldeki veriler ışığında köprülerin, kentiçindeki araç trafiği veya artan nüfus nedeniyle yoğunlaşan yolcu trafiği için gerçek bir gereksinim olmadığı ve yolcu taşınmasına katkıda bulunmadığı görüşü belirtilerek, "Kesin güzergâhı ne olursa olsun, İstanbul Boğazı'na yapılması düşünülen 3. köprünün, kuzeye çekilmiş İstanbul ormanlarını yokedeceği açıktır. Köprünün yapımı halinde, çevre ve bağlantı yolları ile Belgrad Ormanı büyüklüğünde ormanlık alan ve bir o kadar da tarım ve/veya yabanıl alan yokolma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır"ifadelerine yer verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-muhendisleri-odasi-ucuncu-kopru-istanbul-ormanlarini-yok-edecek_60509.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!