Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Ormanları Pazarlamak İstiyorlar'

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ünal Akkemik , "AKP iktidarı, anayasa taslağında yaptığı değişikliklerle ormanları ve su havzalarını çokuluslu şirketlere pazarlamanın yolunu açmak istiyor" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi



stanbul Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ünal Akkemik , "AKP iktidarı, anayasa taslağında yaptığı değişikliklerle ormanları ve su havzalarını çokuluslu şirketlere pazarlamanın yolunu açmak istiyor" dedi.

Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi'nin, aralarında TEMA, ÇEKÜL, Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD), Mimarlar Odası, Ziraat Mühendisleri ve Orman Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlediği "Küresel İklim Değişimi ve Su Sorunlarının Çözümünde Ormanlar" konulu sempozyum dün Bahçeköy'deki İÜ Orman Fakültesi'nde başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Doç. Akkemik, AKP iktidarının yeni anayasa taslağında yapmaya çalıştığı değişikliklerin, orman ve su sorununun daha da büyümesine neden olacağına dikkat çekti. Akkemik, "Mevcut anayasada yer alan 'Ormanlar devlet tarafından işletilebilir' hükmü, yeni taslakta 'Ormanlar devlet tarafından işletilir ve işlettirilir' olarak değiştirilmiştir. Bu da su havzalarının ulusal ve çokuluslu şirketlere açılması ve zaman içerisinde havzaların devlet elinden tamamen çıkarılması demektir." dedi.

Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Mustafa Yumurtacı da, Türkiye'deki en büyük sorunun ormanların, sürdürülebilir devlet politikası oluşturularak korunmaması ve çevre korumasına ilişkin yasaların her iktidar tarafından her an değiştirilebilmesi olduğunu vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormanlari-pazarlamak-istiyorlar_58016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!