Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ortaklar "Hayır" Dedi

İzmir'in önde gelen işadamlarının ortak olduğu ve yönetim kurulunun hisse devri ile ilgili önerisi ile tartışma konusu olan Enda Enerji Holding genel kurulundan "Hayır" kararı çıktı. 155 ortağı olan Enda Enerji Holding genel kuruluna yüzde 83 katılım oranı ile büyük ilgi gösteren ortaklar, 3 saat boyunca tartıştıkları yönetim kurulu önerisini

Yeni Asır Gazetesi
Ortaklar "Hayır" Dedi

İzmir'in önde gelen işadamlarının ortak olduğu ve yönetim kurulunun hisse devri ile ilgili önerisi ile tartışma konusu olan Enda Enerji Holding genel kurulundan "Hayır" kararı çıktı. 155 ortağı olan Enda Enerji Holding genel kuruluna yüzde 83 katılım oranı ile büyük ilgi gösteren ortaklar, 3 saat boyunca tartıştıkları yönetim kurulu önerisini yüzde 60'a karşılık yüzde 40 oy oran ile reddettiler. Önerinin red edilmesini isteyen ortaklar kararı "Hak yerini buldu" şeklinde değerlendirirken, yönetim kurulu üyeleri ise "Görevimizi yaptık, üyelerin kararına saygılıyız" dediler.

Tek madde vardı

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Samim Sivri'nin yaptığı Enda Enerji Holding'in dün yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı Yönetim Kurulu'nun şirketin ana sözleşmesinin 7. maddesinin değiştirilmesi amacıyla tek gündem maddesi ile toplandı. Şirket kontrolünün başkalarına geçmesini engellemek amacıyla getirilen "Hisse satmak isteyen ortaklar diğer kurucu ortaklar yerine Egenda şirketine teklif götürsün" önerisi genel kurulda 3 saat boyunca tartışıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Şinasi Ertan, Ünal Atalay, Muharrem Hilmi Kayhan, Ferit Kora ve Eli Alharal'ın önerinin yanlış olduğunu anlattığını ve reddedilmesi gerektiği yönünde konuşma yaptığı öğrenilirken, Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri başta olmak üzere diğer yönetim kurulu üyelerinin de öneriyi savundukları ifade edildi. Zaman zaman sert tartışmalaların yaşandığı genel kurulun sonunda yapılan oylamada ise ortakların yüzde 60'ı yönetim kuru önerisine "Hayır" oyu verirken, yüzde 40 oranındaki üye ise öneri için "Evet" oyu kullandı.

Basına açık olan bölümde toplantının açılış konuşmasını yapan Enda Enerji Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, şirketin geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konunun tartışılması için ayrı bir gündem maddesiyle olağanüstü genel kurul yaptıklarını söyledi. Çok ortaklı şirketlerin yatırımları ile diğer yatırımcıların ve firmaların ilgisini çektiğini belirten Sivri, "Bizim şu anda 6 santralımız çalışıyor ve bunların kurulu gücü 168 megavat. Üç hidrolik ve beş tane de rüzgar enerji santralı kuracağız. Kurulu gücümüz bundan sonra 384 megavata çıkacak. Bu 2-3 yılda gerçekleşecek ve böylece Ortadoğu'da enerji üreten önemli bir şirket olacağız. Bu süreçte şirkete karşı dıştan müdahale olmaması için bu düzenlemeyi yapmak için öneri getirdik" dedi.

Art niyetimiz yok

Şu anda A grubu hisselerin oranının toplama oranının binde 3.7. olduğuna dikkat çeken Sivri, ancak A grubu hisse sahiplerinin yönetim kurulunu seçme hakkı başta olmak üzere birçok imtiyazının bulunduğunu kaydetti. Şirketin kredibilitesinin oluşması için istikrarlı ve stabil yönetimi olmasının şart olduğunu anlatan Sivri, "Bizim bu önerimizde art niyet aramayın" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ortaklar-hayir-dedi_77228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!