Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ortaklık için Hareket Geçtiler

Urla'da kurulacak olan teknoloji kenti için, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Fransız devi C.I.COM'la işbirliği yapması işadamlarında heyecan yarattı. Daha önce birlikte kurulacak şirkete ortak olacağı açıklanan isimlerin yanı sıra, İzmir işdünyasından birçok isim de şirkette ortak olarak yer almak için

Yeni Asır Gazetesi
Ortaklık için Hareket Geçtiler

Urla'da kurulacak olan teknoloji kenti için, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Fransız devi C.I.COM'la işbirliği yapması işadamlarında heyecan yarattı. Daha önce birlikte kurulacak şirkete ortak olacağı açıklanan isimlerin yanı sıra, İzmir işdünyasından birçok isim de şirkette ortak olarak yer almak için harekete geçti.

Kimler var?

Yüzde 75'ine C.I.COM'un sahip olacağı teknokenti işletecek şirkette EGİAD'ın sahip olacağı yüzde 25'lik pay içinde İzmirli işadamları ve EGİAD üyeleri Nafiz Gönen, Aziz Demir, Cüneyt Baysak, Bertuğ Ösen, Berat Ösen, Adnan Altuğ, Levent Veryeri, Kenan Doğan, Baturalp Berberoğlu, Başar Karcıoğlu, İskender Yağmur, Olgar Erdoğanlar, Hakan Pamuk, Ayhan Nalbant, Onur Eroğlu, Baskın Kocabaş, Tolga Çayırlı, Okan Can, İlhan Bilgehan, Mustafa Kaya'nın da ortak olarak yer almak istediklerini EGİAD'a beyan ettikleri belirtildi.

Gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getiren EGİAD Başkanı Cemal Elmasoğlu, ortak sayılarını daha da artıracaklarını, bu konuda kapılarının tüm yatırımcılara açık olduğunu dile getirdi. Anlaşmayı yaptıkları önceki günden bu yana adeta telefonlarının susmadığını dile getiren Elmasoğlu, şunları kaydetti:

"Birçok İzmirli bu oluşuma ortak olmak için söz verirken, mevcut ortaklarda şirket içindeki paylarını artırma talebinde bulundu. Hep birlikte bu yatırımı hayata geçirecek ve İzmir'i bilim ve teknoloji merkezi yapacağız".

İkinci önemli imza bugün

C.I.COM ile EGİAD arasında Urla'da kurulacak teknokenti hayata geçirecek yatırımcı şirket için önceki gün işbirliği anlaşmasının imzalanmasının ardından bugün de projenin hayata geçirilmesi yolunda önemli bir imza daha atılacak. İYTE ile İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İZTEKGEB) A.Ş.'ye ait Urla'daki 2 milyon 183 bin metrekarelik arazinin üs kullanım hakkının kurulacak söz konusu ortak şirkete devredilmesi için bugün bir imza töreni düzenlenecek. Teknokent bu bölgede hayata geçirilecek. İYTE Rektörü Profesör Dr.Zafer İlter ile C.I.COM Yönetim Kurulu Başkanı Alain Anrde arasındaki imza töreni saat 11.00'da Urla'daki İYTE Rektörlük binasında gerçekleşecek.

En az EXPO kadar önemli

Tepekule Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Ertan

"Urla'da kurulması planlanan teknokent ile ilgili önceki gün atılan imza çok önemli. İki alternatif üzerinde duruyoruz. Ya Tepekule Holding olarak ya da bazı ortaklar olarak bir araya gelip, bu işin içinde bizzat yer alacağız. Urla'da kurulacak olan teknokent Çeşme ve Karaburun'u içine alan yarımadanın başlangıç noktası. Bu bölge, teknokent ile hareket kazanacak. Bu da bizim Çeşme'de turizm yatırımları planlayan Tetusa isimli şirketimizi yüreklendirecek.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Ender Yorgancılar

Bugün artık bilgi ve teknoloji çağımız dünyasının olmazsa olmazları arasında. Başından beri büyük destek verdiğimi bu proje için kurulacak şirkete de detayları belli olduktan sonra ortak olmayı düşünüyorum. Onun dışında da projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız.

Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Fatih Dalan

EGİAD'ı ayakta alkışlıyorum. İzmir'in son yıllardaki en büyük proje ve yatırımına imza attılar. Teknokent, EGİAD'ın değil, herkesin projesi. Geleceğin İzmir'ini yaratacak bu yatırıma tüm İzmirlileri ortak olmaya çağırıyorum.

Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu

Bu proje o kadar büyük ve İzmir'in geleceği için o kadar umut verici ki... Proje, yeni nesle ayrı bir girişim kapısı açacak. Bu projeyi İzmir'in vizyonunu yukarıya taşıyacak bir proje olarak görüyorum.  İzmir'in kıymetini bilmiyor, vizyonunu göremiyoruz. Oysa yabancılar İzmir'i bizden çok farklı görüyor ve geleceğini çok farklı planlıyorlar. Şu an başka büyük yatırım planları nedeniyle istediğim halde büyük ortak olamıyorum. Ama projeye inancım sonsuz. Kurulacak şirkete belli bir oranda ortak olacağım.

EGİAD eski Başkan Vekili Can Ortabaş

EGİAD'ın girişimi çok ortaklı yapılarla ilgili oluşan bazı kötü önyargıyı kıracaktır. Dünyanın en büyük şirketlerinden birini Türkiye, İzmir'e getirdiler. Bu işin en büyük önemi İzmir'den Türkiye'nin dünyanın çeşitli bölgelerine giden beyin göçünü önlemesi olacaktır. İmkanlar elverdiği oranda yatırımcı şirkete ortak olacağım. Her işadamının da bu projede yer alması gerektiğini düşünüyorum.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ortaklik-icin-hareket-gectiler_63604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!