Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Örümcek Adam'a 'Önce İş Güvenliği' Dediler

Örümcek adam olarak tanınan Fransız Alain Robert, Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek binası Safir Alışveriş Merkezi’ne tırmandı. Daha önce dünyanın çeşitli yerlerindeki yüksek yapılara yasadışı şekilde güvenlik önlemi almadan tırmanan ve bu sayede ünlenen 49 yaşındaki Robert, Türkiye’deki tırmanışında yasal önlemler almak zorunda kaldı.

Radikal Gazetesi
'Örümcek Adam'a 'Önce İş Güvenliği' Dediler

Örümcek adam olarak tanınan Fransız Alain Robert, Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek binası Safir Alışveriş Merkezi’ne tırmandı. Daha önce dünyanın çeşitli yerlerindeki yüksek yapılara yasadışı şekilde güvenlik önlemi almadan tırmanan ve bu sayede ünlenen 49 yaşındaki Robert, Türkiye’deki tırmanışında yasal önlemler almak zorunda kaldı. Saat 12.27’de 236 metre yükseklikteki Safir binasına tırmanmaya başlayan Robert için, cam aralarına 4 metre aralıkla metal takozlar yerleştirildi.

Bu tokazlar sayesinde zaman zaman dinlenen Robert, güvenlik halatına emniyet kelepçesiyle de bağlandı. Bu önlemleri, Robert’i Türkiye’ye davet eden Safir Alışveriş Merkezi Yönetiminin zorunlu kıldığı öğrenildi. Tırmanışı sırasında sık sık elini pudralayan Robert için tırmanışı sırasında su takviyesi de yapıldı. Çok fazla efor sarf edip, su kaybeden Robert, tırmanışının yarısına geldiğinde yukarıdan bir arkadaşı halatla aşağıya inip kendisine su verdi.

Safir Alışveriş Merkezi’nin Levent İETT Garajı yönündeki kısmına tırmanan Örümcek Adam vatandaşın dikkatini çekti. Etrafta toplanan vatandaşlar, Alain Robert’ın tırmanışını heyecanla izledi. Özellikle çocukların Robert hakkında yaptığı yorumlar dikkat çekti. Bazı çocuklar, Robert’i çizgi romanı karakteri Spiderman olduğunu sandı. Turistler de tırmanışı ilgiyle takip etti.

Ayağı kaydı, düşüyordu

Tırmanışın son metrelerinde duraksayan ve ayağının kaydığı gözlenen Alain Robert, iki kez düşme tehlikesi geçirdi. Halat sayesinde tutunmayı başaran Robert, tırmanışına güç de olsa devam etti. Tırmanışını saat 14.17’de bitiren Robert, yaklaşık 1 saat 50 dakika süren tırmanışın ardından İstanbul terasta kalabalık bir gazeteci ordusu ve Safir Alışveriş Merkezi yöneticileri tarafından alkışlarla karşılandı. Robert, terası çıktığında Türk Bayrağı açtı.



Son metrelerde yaşadığı sıkıntıyı anlattı

Terasta gazeteciere açıklama yapan Robert, tırmanışın son 15 metresinde büyük bir sorun yaşadığını söyleyerek, " Sağ ayağım için kullandığım, ayağımı iyi sıkıştırabilmek için kullandığım özel bir sıvı var. Benim için çok önemli bir sıvı bu. O olmadan kesinlikle devam edemiyorum. Son 15 metrede ayağımı gerekli yere sıkıştıramadım ve devam edemedim. Çünkü içerisine yağ kaçtı. Yağ olunca ayağımı sıkıştıramadım ve ilerleyemedim. Bir katmandan diğerine geçerken, birbirine çok uzak mesafeler, bir sonraki etaba geçmem gerekiyordu. Bunu yapamadım " şeklinde konuştu.

Tırmanış öncesi bu durumu öngörmediğini söyleyen Robert, "Dün de bütün bu camların temizlenmesini talep etmiştim. Orada küçük bir sorun yaşadım. Sonuçta yaşanan benim hatamdı. Bunu telafi edebildim. Ama mücadele edip elimden gelenin en iyisi yaptım" şeklinde konuştu.



Robert, tırmanışın kendisi için çok enteresan bir macera olduğunu sözlerine ekledi. Oldukca yorgun olduğu gözlenen Alain Robert, açıklamanın ardından dinlemek için kaldığı otele geçti.

ETİKETLER: gayrimenkul kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/orumcek-adama-once-is-guvenligi-dediler_87418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!