Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

OSB’ye Karşı Köylüler Kazandı: Proje İptal Edildi

Bilecik’teki yaklaşık 600 bin metrekarelik verimli tarım arazilerini etkileyecek olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine karşı yurttaşların direnişi sonuç verdi. Mahkeme projeye verilen ÇED raporunu iptal etti.

yapi.com.tr
OSB’ye Karşı Köylüler Kazandı: Proje İptal Edildi

Gölpazarı’nda Bilecik İl Özel İdaresi tarafından yapılamak istenen OSB projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED olumlu” kararı verdi. Yaklaşık 600 bin metrekarelik tarım alanlarını etkileyen projeye karşı köylüler tarım alanlarını korumak için mücadele başlattı.

Davaya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) da müdahil oldu. Geçen aylarda mahkeme ara kararını açıklayarak projenin hukuka uygun olmadığı belirtmişti.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; son olarak mahkeme 19 Aralık 2023’te görülen davanın kararını da açıkladı. Sakarya  2. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararda, proje için alternatifli yer arayışı yapılmadığı ve bilimsel olarak yeterlilik olmadığı dile getirildi. Ayrıca proje için yeterli hesaplamalar yapılmadığı belirtildi. Mahkeme kararında, “Eksik inceleme ve değerlendirme içeren nihai ÇED raporuna dayanılarak tesis edilen ÇED olumlu kararının hukuka uygun olmadığı sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.” denildi. Mahkeme temyiz yolunu açık bıraktı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/osbye-karsi-koyluler-kazandi-proje-iptal-edildi_201323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!