Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Osmanlı Tapusuyla Dolandırıcılık

Antalya'da Osmanlı tapularını günümüze uyarlayarak, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla aralarında emekli ormancılar ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Olay 6 aylık inceleme sonunda ortaya çıktı. Korkuteli ilçesinin Duraliler yaylasına ait Osmanlıca tapular, merkeze bağlı aynı isimli köyün arazilerini almak için

Sabah Gazetesi
Osmanlı Tapusuyla Dolandırıcılık

Antalya'da Osmanlı tapularını günümüze uyarlayarak, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla aralarında emekli ormancılar ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Olay 6 aylık inceleme sonunda ortaya çıktı. Korkuteli ilçesinin Duraliler yaylasına ait Osmanlıca tapular, merkeze bağlı aynı isimli köyün arazilerini almak için kullanıldı. İddiaya göre zanlılar, 1996 ve 2002 arasında binlerce dönümü bulan araziyi Osmanlı tapularını kullanarak orman ve hazineye ait arazileri mahkeme kararıyla alıp, üçüncü kişilere satarak servet elde ettiler. Dolandırıcılığa aldığı kararlarla destek olduğu iddia edilen emekli hâkim Çetin Savaş'ın da gözaltına alınması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istendi.

Trilyonluk villa

Savaş'ın orman arazisine trilyonluk villa yaptırdığı da ortaya çıktı. Önceki gün başlatılan operasyonlarda, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Mehmet Ocak, Sabri Sarı, Neşet Kocak ile Ali Yaylı (82), emekli orman mühendisleri M.P. ile R.K. ve halen Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde mühendis olan Ü.O., dün de Osmanlı tapularıyla arazileri devraldıkları iddia edilen D.Ç. ile B.A. gözaltına alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/osmanli-tapusuyla-dolandiricilik_64903.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!