Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otele Arsa, Limana Kıyı Yok, Yatırımlar Duvara Çarpıyor

Enda, Kipa, Tetusa, Tepekule Holding gibi çok ortaklı girişimlerin öncülüğünü yapan Şinasi Ertan, İzmir'de yatırımların önünde duvarların olduğunu belirterek, "25 milyon dolar yatırımla termal tesis kuracağız, Çeşme Yarımadası'nda 3 yıldır yer bulamıyoruz. Liman için milyar dolarlık yatırım planlıyoruz, Ege'de sorunsuz kıyı alanı yok. Ne

Referans Gazetesi
Otele Arsa, Limana Kıyı Yok, Yatırımlar Duvara Çarpıyor

Enda, Kipa, Tetusa, Tepekule Holding gibi çok ortaklı girişimlerin öncülüğünü yapan Şinasi Ertan, İzmir'de yatırımların önünde duvarların olduğunu belirterek, "25 milyon dolar yatırımla termal tesis kuracağız, Çeşme Yarımadası'nda 3 yıldır yer bulamıyoruz. Liman için milyar dolarlık yatırım planlıyoruz, Ege'de sorunsuz kıyı alanı yok. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

1968'den 1995'e kadar Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunan duayen sanayici Şinasi Ertan, 82 yaşında olmasına rağmen yeni projeler üretmekten geri kalmıyor.

Çeşmeli turizmcilerle kurmak istediği termal otel yatırımının gecikmesinin ve İzmirli 146 girişimciyle kurduğu konsorsiyumun Alsancak Limanı ihalesini kaybetmesinin kendisini üzdüğünü ifade eden Ertan, "Yeni yatırımlarla İzmir'i büyütmek istiyoruz. Ancak hem para hem de zaman kaybediyoruz. Dünyada trilyonlarca dolar var ve bunlar yatırım için Türkiye'ye akıyor. Yabancılarla yarışmak giderek güçleşiyor" diye konuştu.

Yatırım yapmadan vergi şampiyonu oldu

Çeşme'de 60 girişimci ile 3 yıl önce Tetusa AŞ'yi kurduklarını hatırlatan Ertan, yatırım için arsa aramaya devam ettiklerini söyledi. Çeşme'nin Ege kıyılarının incisi olduğunu vurgulayan Ertan, "Ancak her taraf doğal alan veya arkeolojik SİT alanı. 3 yıl önce Turizm Bakanlığı bölgede yatırım alanları oluşturdu. Şartnameler yanlış hazırlandığı için kimse ihalelere teklif vermedi. Bize de 600 dönümlük yer önerildi. Termal tedavi için 100, 200 dönümün yeterli olduğunu söyledik. Alanın küçültülmesini istedik. Olmayınca ihaleye girmedik. Sonra Danıştay, bakanlığın yatırım planını iptal etti. Biz de Çeşme Belediyesi'nin ihaleye çıkaracağı termal alanı beklemeye başladık. Ancak orada da adım atılmadı" diye konuştu.

Ertan, son çareyi gazetelere ilan vermekte ve 5 kişilik ekip kurup yeni yatırım alanları aramakta bulduklarını söyledi. Kasımdaki genel kurulda ortaklara danışıp bir karar vereceklerini belirten Ertan, yatırımdan umudu kesmediklerini vurguladı. Ertan, "Başlangıç yatırımı 25 milyon dolarlık termal tesis kuracağız. Yabancılardan ortaklık teklifi alıyoruz. Tetusa'yı borsaya açmayı planlıyoruz. Bu arada ortaklardan topladığımız parayı iyi değerlendirince, Çeşme vergi rekortmenleri arasına bile girdik. Bizim bu yatırımda Çeşme'yi sevmekten başka hiç bir günahımız yok" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/otele-arsa-limana-kiyi-yok-yatirimlar-duvara-carpiyor_63440.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!