Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otellerde Dövizle Kira Talebi İddiası Meclis Gündeminde

Otel ve turistik tesislerdeki mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için dövizle kira talep edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Rafet Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

yapi.com.tr
Otellerde Dövizle Kira Talebi İddiası Meclis Gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, otel ve turistik tesislerdeki mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için dövizle kira talep edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''13 Eylül 2018 tarihli 30534 sayılı resmi Gazete'de yayınlanan 85 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile dövizle kira sözleşmesi yapılamayacağı ve geriye dönük yapılan kira sözleşmeleri için ise 30 günlük süre tanırarak sözleşmelerin Türk Lirası cinsine çevrilmesine karar verilmiştir. Ancak oteller ve turistik tesislerde bulunan veya kiraya verilen mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için işletme sahiplerinden döviz cinsinden kira talep edildiği iddia edilmektedir'' diye konuştu.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları şu şekilde:
1- Otel ve Turistik Tesislerdeki mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için dövizle kira talep edildiği iddia doğru mudur?
2- Cumhurbaşkanlığı Kararı'na istinaden Bakanlık tarafından otel ve turizm işletmecilerine konu hakkında bilgi verilmiş midir?
3- Otel ve turizm tesisleri işletmecilerinin mağaza ve dükkanlarını döviz cinsinden kiraya verdiklerine dair bakanlığa yapılan şikayet var mıdır? Var ise konu hakkında hangi işlemler yapılmıştır?
4- Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turizm sektörünün ülkemize sağladığı döviz getirisi büyük önem arz etmektedir, bu bağlamda ithalatın azaltılıp yerli ürünlerin tüketiminin teşviki yapılmaktadır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Oteller ve Turizm Tesislerinde yerli ürün kullanımını teşvik edici çalışmaları var mıdır? Var ise bunlar nelerdir?

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/otellerde-dovizle-kira-talebi-iddiasi-meclis-gundeminde_170762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!