Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otobüsçüler Uçak Bileti Satışına Başladı

Türkiye'deki otobüs firmalarının yolcu ulaşımı pazarından aldıkları pay gün geçtikçe azalıyor. Bazı otobüs firmalarının ekonomik nedenlerden dolayı daha fazla para kazanmak adına uçak bileti satışlarına başladı.

yapi.com.tr
Otobüsçüler Uçak Bileti Satışına Başladı

Otobüs firmaları son yıllarda artan maliyetlerden dolayı zor günler yaşıyor. Kimi konkordato ilan ederken kimi ise iflas ediyor. Şimdi ise sektörde yeni bir iş kolu açıldı. Bazı otobüs firmaları artık internet sitelerinden uçak bileti satışına başladı. Sektör yetkilileri ilerleyen günlerde bu durumun daha da yaygınlaşacağını söylüyor.

Yüzde 18 kar
Otobüs firmaların artık para kazanamadığını belirten Büyük İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal Sözcü'den Derin Gökçe'ye yaptığı açıklamada, “Otobüs firmaları artık acentecilik belgesi alarak uçak bileti satmaya başladı. Yapılan satışlardan bilet başına firmalar yüzde 18 ile yüzde 25 oranında para kazanıyor. Yani 500 liralık bilet satıyorsa bunun yüzde 18’i otobüs firmasına kalıyor.” dedi.

TÜRSAB Acentesi olmadan bu işi yapamayacaklarını belirten Önal, “Acentecilik belgesi olmayan bu işi yapamaz. Bazı firmaların bu belgeleri var ancak olmayanlar da bu satışı kaçak yollardan yapıyor. Biz gerekli şikayetleri yaptık. ” dedi. Önal Otogar’da yaşanan sorunlara yetkililerin el atmasını istiyor.

Ulaşımda entegrasyon dönemi
Konuyu ulaşımda entegrasyon dönemi olarak nitelendiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, “Firmalar seyahat acentesi belgesi almak kaydıyla artık uçak bileti satmaya başladı. Erken davranan bazı otobüs firmaları pazardaki paylarını artırmak için bu satışlara başladı.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/otobusculer-ucak-bileti-satisina-basladi_171729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!