Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Otomatik Fiyatla Ayvayı Yiyeceğiz'

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Zorlu Enerjinin önümüzdeki 5 yıl içinde yenilenebilir enerji yatırımları ile büyümeye devam edeceğini ve toplam kurulu gücünü 4 bin 200 megavata çıkarmayı hedeflediğini bildirdi.

Sabah Gazetesi



Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Zorlu Enerjinin önümüzdeki 5 yıl içinde yenilenebilir enerji yatırımları ile büyümeye devam edeceğini ve toplam kurulu gücünü 4 bin 200 megavata çıkarmayı hedeflediğini bildirdi. Bursa, Zorlu Enerji Grubunun 15. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, grubun bugün toplamda 420 megavat kurulu güç kapasiteli 7 santrali bulunduğunu ifade ederek, Zorlu Grubu kuruluşlarına ve Türkiye'nin önde gelen sanayi ve ticari kuruluşlarına elektrik ve buhar sağlayan bu santrallerde, 2007'de 2,5 milyar kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirildiğini kaydetti.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Bursa, temmuzdan itibaren uygulamaya konulacak otomatik fiyatlandırmaya ilişkin bir soru üzerine, "Biz hiç zam istemiyoruz. Biz diyoruz ki maliyetlerimizi hesap etsinler, ona uygun bir şey versinler. Bir rakam telaffuz etmeyeceğim" karşılığını verdi. Bir gazetecinin "Otomatik fiyatlandırma ile vatandaş 'ayvayı yiyeceğim' diye düşünüyor. Fiyat ne olur?" sorusu üzerine, Bursa, bir fiyat veremeyeceğini ifade ederek, "Oranlarla ilgili vatandaş olarak bir hissim var. Herhalde ayvayı yiyeceğiz yani... Bunun başka çaresi yok. Çünkü petrol fiyatı 30 dolardan 140 dolara çıkıyorsa, gaz fiyatını da ona otomatik fiyatlandırmışlarsa, bu gaz fiyatının otomatik fiyatlandırmasına biz elektrik fiyatını otomatiklersek bu ayvayı yememek mümkün değil" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otomatik-fiyatla-ayvayi-yiyecegiz_62185.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!