Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Otoparka İzin Çıkmadı

Yarhasanlar Mahallesi'ne 3.5 trilyon liraya yapılması planlanan çok amaçlı hizmet binası ve otopark, belediye meclisinde tartışmalara neden oldu.

Yeni Asır
Otoparka İzin Çıkmadı

b>Yarhasanlar Mahallesi'ne 3.5 trilyon liraya yapılması planlanan çok amaçlı hizmet binası ve otopark, belediye meclisinde tartışmalara neden oldu.

Manisa Belediye Meclisi, Başkan Adil Aygül'ün Yarhasanlar Mahallesi'ndeki TEDAŞ yanına yapmayı planladığı, projesini hazırlattığı "Belediye Hizmet Merkezi ve Otopark" projesine izin vermedi.
3.5 trilyon liraya malolması beklenen binanın şehir merkezine uzak olduğunu ve atıl bir yatırım olarak kalacağını öne süren 16 üyenin oyu ile Adil Aygül'ün 'En büyük hayalim' dediği proje reddedildi. 14 üye ise binanın yapılması yönünde oy kullandı.

Olağanüstü toplantı
Otopark konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplanan Belediye Meclisi'nde tartışmalar yaşandı. MHP sözcüsü Nadir Başar, Başkan Aygül'e tepki göstererek, "8 yılda yapamadığın projeyi seçimlerin arefesinde 8 ayda mı tamamlayacaksın. Bu kentin ana damarları tıkalı, şehir merkezinde olması gerekeni sen gidip kenar mahalleye yaparak belediye ödeneğini harcamaya çalışıyorsun. Bu paralarla şehir merkezine hizmet yap. Sen otopark değil, seçim yatırımı peşindesin" dedi.

Para boşa gitmesin
DSP'li Suat Hayri Şarman, "Kentin kenarında bu otopark verimli çalışmaz. Parayı boşa atmayalım. Bu yüzden grubumuzu serbest bıraktık" derken, DYP Grup Başkanı Orkun Şıktaşlı, "Kent merkezinde otoparka ihtiyacımız var, şehirlerarası karayolunun kenarına değil. Bu binayı yaptırmayız, paralara yazık olur" diye konuştu.
Yapılan oylama sonucunda ANAP'tan 9, DSP'den 4 ve Aygül'ün oyu ile birlikte 14 kişi 'evet' derken 7 MHP'li, 3 CHP'li, 3 DYP'li ve 3 DSP'li üye 'hayır' oyu kullandı.

Başkan Aygül: Çok üzgünüm
Projenin Manisa'ya hizmet amacıyla hazırlandığını, ancak Belediye Meclisi'nden geçmediğini söyleyen Başkan Aygül ise, "Arkadaşlar kendi düşüncelerini söylediler. ANAP Grubu olarak DSP'den bazı üyelerle birlikte projeyi destekledik. Yeterli oyu bulamadık. Hizmet binasının bir süre yapılamayacağı ortaya çıktı. Bu konudaki meclis kararının doğruluğu veya yanlışlığı önümüzdeki yıllarda anlaşılacaktır" dedi.

Seçim yatırımı gibi algılandı
Belediye Meclisi'nde 14'e karşı 16 oy ile reddedilen hizmet binası projesinde otopark, kafeterya, düğün salonu, iki katlı kapalı pazaryeri ve nikah salonu yer alıyordu. Belediye Başkanı Adil Aygül'ün 'En büyük hayalim" dediği bina, 6 bin 400 metrekarelik alan üzerine 6 katlı olarak inşa edilecekti.



http://www.yapi.com.tr/haberler/otoparka-izin-cikmadi_5803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!