Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Otoyol Projesi Tarım Arazileri ve Zeytinliklerden Geçecek

Hatay’da yapılması planlanan toplam 42 kilometre uzunluğundaki otoyol projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verildi. Bölgede bulunan 225 bin 565 ağaç tehdit altında.

yapi.com.tr
Otoyol Projesi Tarım Arazileri ve Zeytinliklerden Geçecek (Fotoğraf: AA)

Toplam 42 km uzunluğunda planlanan “İskenderun-Hatay Otoyolu” projesine onay verildi. Orman, tarım arazisi, sulama alanı ve zeytinliklerden geçecek projeye “çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu” denildi. Projenin zeytinliklerden geçeceği yerler için Zeytinlik kanunu kapsamında gerekli izinlerin alınacağı açıklandı.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projeye verdiği görüşte, “Kesilecek ağaç sayısının 50 bin adet olarak belirtildiği, ancak mahallinde yaptırılan inceleme neticesinde 225 bin 565 adet ağaç kesileceği tespit edildiğinden bu kısmın yeniden düzenlenmesi, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü’nün belirteceği her tür önlemin alınması, Orman Kanunu kapsamında yapılacak izin taleplerinde herhangi bir hak getirmemesi, izin yerine geçmemesi, izin süreçlerinde izin taleplerinin yeniden değerlendirmeye tabi tutulması kaydıyla genel müdürlüğümüzce sakınca bulunmamaktadır” denildi.

Bakanlığın bu görüşünün ardından yeniden düzenlenen ÇED raporunda ise bir ağaç sayısı belirtilmeden, “Proje güzergâhı boyunca orman sayılan alanlardan geçilen bölümlerde kesilecek net ağaç sayısı, mevzuat uyarınca kati proje aşamasında gerçekleştirilecek hektardaki servet hesaplamalarından sonra belirlenecektir” ifadeleri kullanıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otoyol-projesi-tarim-arazileri-ve-zeytinliklerden-gececek_201253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!