Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Oturmak İçin Gayrimenkul Alıp Şehre Yakın Olsun İstiyoruz

Gayrimenkul sektöründe profesyonel satış yönetimi hizmeti veren ODA Proje şirketi, son dönemde Türkiye'nin lokomotif sektörü olarak gösterilen gayrimenkulde tercihlerin ne yönde değiştiğini ortaya çıkarmak için geniş çaplı bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılan kişilerin yüzde 26'sı 25-35, yüzde 48'i 35-45, yüzde 18'i 45-55 yaş ve yüzde 8'i 55

Hürriyet Gazetesi
Oturmak İçin Gayrimenkul Alıp Şehre Yakın Olsun İstiyoruz

Gayrimenkul sektöründe profesyonel satış yönetimi hizmeti veren ODA Proje şirketi, son dönemde Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak gösterilen gayrimenkulde tercihlerin ne yönde değiştiğini ortaya çıkarmak için geniş çaplı bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılan kişilerin yüzde 26’sı 25-35, yüzde 48’i 35-45, yüzde 18’i 45-55 yaş ve yüzde 8’i 55 yaş ve üstünden oluşurken, yüzde 66’sı profesyonel meslek, yüzde 28’si firma sahibi, geri kalanı ise diğer meslek gruplarından oluştu.

Gayrimenkul yatırımı

"Önümüzdeki 1 yıl içinde hangi finansal enstrümanı yatırım aracı olarak kullanmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna, ankete katılanların yüzde 38’i gayrimenkul derken, yüzde 29’u banka, yüzde 25’i ise hazine bonosu cevabını verdi. Borsa ise yüzde 6 ile en alt sırada yer aldı. Ayrıca 25-35 yaş grubunun yatırımlarını daha çok bankada değerlendirmeyi seçtiği, bunun yanında 35-45 yaş ve 45-55 yaş grubunun daha çok gayrimenkul yatırımlarına yöneldiği görülüyor.

Ankete katılanların yüzde 54’ü oturmak için gayrimenkul ararken, yüzde 38’i yatırım amaçlı satın almak istiyor. Yüzde 4’lük kesimin ise böyle bir arayışı yok. Gayrimenkul arayışı olmayan grubun büyük çoğunluğu 25-35 yaştan oluşuyor. Diğer yaş gruplarının yatırım ve oturma amaçlı seçeneklerindeki dağılım ise homojen. Gayrimenkul yatırım yaparken, birincil olarak dikkat edilen konu yüzde 35’le fiyat olurken, yüzde 30’la projenin yeri ve firmanın güveninirliği ikinci sırayı paylaşıyor. Ankete katılanlara ödeme tercihleri sorulduğunda, peşin ama indirimli, uzun dönem banka kredisi ve kısa dönem firmanın taksitlendirmesi seçenekleri eşit ağırlıklı olarak seçilmiş.

Butik proje talebi

Gayrimenkul yatırımlarının nasıl değerlendiği sorusuna ise katılanların yüzde 40’ı şehir merkezinde ikinci el gayrimenkullerde, yüzde 48’i şehre yakın yeni/butik projelerde, yüzde 12’si ise şehir merkezine uzak büyük projelerde cevabını vermiştir. Şehir merkezinde ikinci el gayrimenkulde değerlendirmek isteyenlerin yüzde 50 si 25-35 yaş grubundan yer alırken, şehre yakın butik projeleri tercih edenlerin yüzde 62’si ise 35-45 yaş grubu katılımcılardan oluşmuş.


http://www.yapi.com.tr/haberler/oturmak-icin-gayrimenkul-alip-sehre-yakin-olsun-istiyoruz_62107.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!