Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÖTV’de Vergi Oranları Belirlendi

Özel Tüketim Vergisi 1 Ağustos’dan itibaren uygulamaya giriyor. Aybaşında Katma Değer Vergisi’nde de 3 oran kalacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Bak

NTV-MSNBC/30.07.2002



b>Özel Tüketim Vergisi 1 Ağustos’dan itibaren uygulamaya giriyor. Aybaşında Katma Değer Vergisi’nde de 3 oran kalacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararlarına göre, KDV’de yüzde 26 ve 40’lık oranlar, 1 Ağustos itibariyle uygulamadan kalkacak. Aybaşından itibaren çeşitli mal ve hizmetler yüzde 1, yüzde 8 ve 18’lik KDV’ye tabi olacak.

Akaryakıt ürünlerine uygulanacak özel tüketim vergisi miktarlarını da yeniden belirleyen kararnameler uyarınca otogaza litre başına 562 bin 812 lira, kurşunsuz benzine 793 bin 440 lira, motorine de 534 bin 109 lira ÖTV uygulanacak.

BSMV SIFIRLANDI
Bir başka Bakanlar Kurulu Kararına göre de, 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere bankalararası kambiyo satış muamelelerinde satış tutarı sıfır oranlı banka ve sigorta muamele vergisine tabi tutulacak.
Buna göre daha önce tek kalemde, kambiyo işlemlerinde binde 1 oranında banka ve sigorta muamele vergisi alınırken, yeni değişiklikle “kambiyo muameleleri” ve “bankalararası kambiyo muameleleri” şeklinde ayrıma gidildi.
Yeni karar kapsamında kambiyo işlemlerinde, satış tutarı üzerinden binde 1 oranlı uygulanan banka ve sigorta muamele vergisi, aynen uygulanmaya devam edecek. Bankalararası kambiyo satış işlemlerinde ise söz konusu vergi sıfır olarak belirlendi.

SOLVENTTE İNDİRİMLİ TARİFE
Bakanlar Kurulu, imalatçı ve ithalatçılara indirimli solvent satışına ilişkin esasları da belirledi.
Kararnameye göre B cetvelinde yeralan malların imalatçı ve ithalatçılara tesliminde vergi tutarı 50 bin lira olarak uygulanacak.
Söz konusu malların 1 sayılı ÖTV listesine dahil olmayan malların imalinde kullanılmak üzere ithalatçı veya imalatçıları tarafından tesliminde, her 1 kilogram için belirlenen özel tüketim vergisinin 15 bin lirayı aşan kısmı tecil edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/otvde-vergi-oranlari-belirlendi_1209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!