Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Oybirliğiyle Temenni Kararı Verdiler: Evet

EXPO 2015'i İtalya'nın Milano şehrine kaptıran İzmir'in EXPO 2020 organizasyonu ile ilgili çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de destek geldi. Adaylık süreci için İzmir Kalkınma Ajansı'nın aldığı temenni kararının ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi'de aynı yolu izledi. İzmir'in hükümet tarafından Türkiye'nin EXPO 2020

Yeni Asır Gazetesi
Oybirliğiyle Temenni Kararı Verdiler: Evet

STRONG>CHP'li ve AK Partili üyeler, İzmir'in EXPO 2020 için hükümet tarafından aday gösterilmesi konusunda ortak haraket etti ve güçbirliği yaptı EXPO 2015'i İtalya'nın Milano şehrine kaptıran İzmir'in EXPO 2020 organizasyonu ile ilgili çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de destek geldi. Adaylık süreci için İzmir Kalkınma Ajansı'nın aldığı temenni kararının ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi'de aynı yolu izledi. İzmir'in hükümet tarafından Türkiye'nin EXPO 2020 adayı gösterilmesi konusunda, CHP ve AK Partili üyelerin oybirliğiyle, temenni kararı alındı.

ANKARA DA SAHADA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2015 adaylığı sürecinde verdiği destekten dolayı hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de merkezi hükümete teşekkür etti. Hükümetin desteğini almanın EXPO adaylık sürecinde büyük önem taşıdığını belirten Kocaoğlu, EXPO 2020 için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de talip olduğunu hatırlattı. Kocaoğlu, "Ankara'nın adaylığı ayrı bir konu. Bizim için birinci öncelik, diğer bir kent için ikinci üçüncü sırada olabilir. Biz yarışmayı düşünüyoruz. Bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. EXPO'ya adaylık sürecinde İnciraltı'nı planlama büyük önem taşıyor. Kültür Bakanlığı ile İnciraltı'nda belli bir uyum içinde, kentin kalkınmasına katkıda bulunacak planlama çalışmaları sürdürülüyor. Hem merkezi hükümet, hem İzmir halkının bölgenin bir an önce planlanması konusunda çok büyük desteği söz konusu" dedi.

DESTEK ÖNEMLİ

Kocaoğlu, "Hükümetin geçmişte olduğu gibi desteğini sürdürmesi halinde, 2020 adaylığının İzmir ve ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyorum. İzmir Kalkınma Ajansı'nda Valimiz Sayın Cahit Kıraç da bu yöndeki kararı açıklamıştı. Meclisten çıkan temenni kararını Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar başta olmak üzere ilgililere ileteceğiz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ise, "Bizim üzerimize düşen birliktelik ortaya koymakır. Ankara hangi kulisi, girişimi yapıyorsa İzmir'in bunun bir fazlasını yapması gerekir. Bu noktada siyasi kaygıları bir kenara bırakarak, kentin tüm güçleri bir arada çalışacağız. Biz de sonuna kadar bu mücadelenin merkezinde olacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından, temenni kararı AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin oybirliğiyle alındı.

"Söylenenler beni vallahi yaralıyor"

Meclis toplantısında Aliağa-Menderes Hattı'nın geçtiği güzergahlarda bulunan alt ve üstgeçit eksiklikleri de tartışma konusu oldu. AK Partili Çiğli Meclis Üyesi İrfan Eskin'in "Hattın geçtiği güzergahta insanlar ciddi problemler yaşamaya başladı. Hat güzergahında eksik olup olmadığını araştırmak üzere bir komisyon kuralım" sözlerine Kocaoğlu, sert cevap verdi. Kocaoğlu, "Çiğli'yi ikiye ben bölmedim. Oradan tam 150 yıldır demiryolu hattı geçiyor. Sadece belediye olarak 535 milyon TL para harcadık. TCDD ile belediyenin ortağı olduğu İZBAN da bu zamana kadar 400 milyon TL harcama yaptı. 80 kilometrelik güzergahı yeraltına alamazsınız. Buna kaynak olarak hiçbir kurumun gücü yetmez. Gerekirse 25 milyon TL daha para verip 45 geçit daha yaparız. Bu belediye okyanusu geçmişken derede boğulmaz" dedi. AK Partili Sıddık Soysal da, "Neden hemen sinirleniyorsunuz? Vatandaşların isteklerine cevap vermeye çalışıyor" dedi. Kocaoğlu ise, "Herkes elini vicdanına koysun, biz bu projeyi TCDD ile ortaklaşa yapıyoruz. Bu tür konuşmalar beni üzüyor. 63 yaşında bir insan olarak söylenenler beni vallahi de billahi de derinden yaralıyor" diye konuştu. Toplantıda Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş de Büyükşehir'den destek göremediğini söyledi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/oybirligiyle-temenni-karari-verdiler-evet-_81017.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!