Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Papazın Bağı'nın Geleceği Konuşuldu

Ankaram Platformu üyeleri, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'la Papazın Bağı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri, otopark yapımına başlanan alandı asırlık 22 ağacın kesildiğini belirterek, Başkan Eryılmaz'dan bu alanın tekrar yeşillendirilmesini talep etti.

yapi.com.tr



b>Ankaram Platformu üyeleri ile Gaziosmanpaşa'daki ''Papazın Bağı''nın geleceğini konuşan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, ''Buralar bizim gözümüz gibi bakmamız gereken yerler. 9-10 katlı binalar gözüyle bakmamalıyız'' dedi.

Ankaram Platformu üyeleri, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'la Papazın Bağı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri, otopark yapımına başlanan alanda asırlık 22 ağacın kesildiğini belirterek, Başkan Eryılmaz'dan bu alanın tekrar yeşillendirilmesini talep etti.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Nimet Özgönül, Papazın Bağı'nın Ankara için ''bir vaha'' olduğunu ifade ederek, ''bu vahanın yok edilmesinin doğru bir hareket olmayacağını'' söyledi. Özgönül, Ankara için planlı bir çalışma yapılması ve sonrasında bu palana uyulması gerektiğini dile getirerek, Başkan Eryılmaz'ın seçimler öncesinde Papazın Bağı'na gerekli ilgiyi göstereceğini söylediğini ve şimdi gerekeni yapacağına inandıklarını kaydetti.

Muzaffer Eryılmaz ise şehirlerin planlanmasında günlük ihtiyaçların önemli olduğunu ama genel planlama yapılması gerektiğini ifade ederek, ''Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir büyükşehir planlamacılığı yok'' dedi. Büyükşehir belediyesinin elindeki yetkinin, belediyelerle ilgili yasa ile ''padişahların, sadrazamların'' yetkisinden daha büyük olduğunu dile getiren Eryılmaz, ne yaparsa yapsınlar her şeyin büyükşehir belediyesinin onayından geçtiğini söyledi. Papazın Bağı için ''Buralar, bizim gözümüz gibi bakmamız gereken yerler. diyen Eryılmaz, ''9-10 katlı bina gözüyle bakılmaması'' gerektiğini vurguladı. Eryılmaz, bu tür alanların yaşatılmasında iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Başkan Eryılmaz Sakarya Caddesi'nde Orman İşletmeleri Vakfı'na ait binadaki Yeni Sahne'nin kapanması ile ilgili bir soru üzerine, buranın yaşamasını istediklerini, bunun için vakfa, gelir getirecek iyi bir yer tahsis edebileceklerini söylediklerini ama bunun kabul edilmediğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/papazin-baginin-gelecegi-konusuldu_48457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!