Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

'Paris'in Aşıkları ve Dolambaçlı Sokakları' Öksüz Kaldı

Fransız ‘eksantrik kareler’ fotoğrafçısı Willy Ronis, 99 yaşında öldü. ‘Eyedea’ fotoğraf ajansının başkanı Stephane Ledoux, Ronis’in dün sabah Paris’teki bir hastanede öldüğünü söyledi. Ronis, 1930’larda Paris’in tuhaf enstantanelerini çekmesiyle ünlü oldu ve sayısız ödül aldı. Fransa’nın başkentinde dolambaçlı sokaklar, âşıklar, çıplak gezmeye

Radikal Gazetesi
'Paris'in Aşıkları ve Dolambaçlı Sokakları' Öksüz Kaldı

Fransız ‘eksantrik kareler’ fotoğrafçısı Willy Ronis, 99 yaşında öldü. ‘Eyedea’ fotoğraf ajansının başkanı Stephane Ledoux, Ronis’in dün sabah Paris’teki bir hastanede öldüğünü söyledi. Ronis, 1930’larda Paris’in tuhaf enstantanelerini çekmesiyle ünlü oldu ve sayısız ödül aldı. Fransa’nın başkentinde dolambaçlı sokaklar, âşıklar, çıplak gezmeye kalkanlar, Ronis’in deklanşörüne takılıyordu.

Eksantrik karelerin babası...

‘Sade yurttaşın günlük yaşamında eksantrik kareler ve şiirin’ Fransız siyah-beyaz fotoğrafçısı Ronis için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Fransa Kültür Bakanı Frederic Mitterrand, şiir yüklü açıklamalar yaptı. 99 yaşında başkent Paris’te dün sabah ölen Willy Ronis için, eski cumhurbaşkanlarından François Mitterrand’ın yeğeni Fransa Kültür Bakanı Frederic Mitterrand, “Sade yurttaşın sade günlerinde saklı şiiri ölümsüzleştirdi” dedi. Ronis aynı siyah-beyaz ‘ekolünden’ arkadaşı Robert Doisneau ile birlikte ‘15’ler Grubu’nu kurmuştu. Renault ve Citroen firmalarının işçileriyle koltuğunun altında bagetle giden çocuk ve çıplak eşinin lavaboya eğilişini çektiği fotoğraflar, ölümsüz binlerce fotoğrafından birkaçıydı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/parisin-asiklari-ve-dolambacli-sokaklari-oksuz-kaldi_72315.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!