Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

Parke temizliğinde dikkat edilmesi gereken noktalar ile zeminleri mükemmel koşullarda tutmak için faydalı ipuçları...

yapi.com.tr
Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

Parke Temizliği Nasıl Yapılır?
Parlak, pürüzsüz ve iyi cilalanmış, yeni döşenen parke zemin, gözler için bir ziyafet ve ayaklar için bir zevktir. Zaman, ahşap zemine doğal rengini verir ve döşendikten birkaç ay sonra tüm ihtişamıyla hayranlık uyandırır. Peki, parkelerinizi nasıl koruyabilirsiniz?

Zemin döşendikten sonra en az 5-7 gün su veya diğer sıvı ürünler ile yıkanmamalıdır. Kuruduktan sonra herhangi bir yapıştırıcı kalıntısını çıkarmak için plastik bir spatula kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Yüzeyi çizmemek için spatula ile zemine aşırı güç kullanmayın. Ayrıca zemin döşemenizden sonra parkelere mutlaka periyodik bir bakım gerçekleştirin.

Parke Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Zemini haftada bir temizlemek için bakım yağı ürünleri kullanabilirsiniz. Bakım yağı içeren formüller sayesinde ahşap zemini temizleyen ve besleyen doğal bir yöntem edinmiş olabilirsiniz.

Rutin Bakım
- Parke zeminlere uygun fırçalı / keçeli bir elektrikli süpürge kullanarak tozu alın.

- Bir kovaya ılık su dökün ve doğru miktarda bakım yağı ekleyin. Pamuklu bir bez veya paspas batırın.

- Bezi sıkın ve zemini yıkayın. Bu operasyon gerekirse haftada bir yapılmalıdır.

- Üzerinde yürümeden önce zeminin kurumasını bekleyin.

Parke zeminlerinizi mükemmel koşullarda tutmak için 10 faydalı ipucu;
- Zemini düzenli olarak vakumlayın.

- Zemini her gün temizlemek için bir bezi suya batırın ve sıkın. Kuru bir mikrofiber bez, etkili bir toz gidericidir. Yumuşatıcı kullanmayın.

- Amonyak, çamaşır suyu, muriatik asit, alkol vb. sert temizlik maddeleri kullanmayın.

- Aşırı ıslak bezler kullanmayın ve buharla temizlemeyin.

- İnatçı lekeler bırakabilecek maddelerin (şarap, kahve vb.) kazara dökülmesi durumunda hemen silin.

- Ayakkabı tabanlarındaki tozu veya aşındırıcı maddeleri silmek için ön kapının dışına bir paspas koyun.

- Ofislerde sandalyeler, ahşap zeminlere (yumuşak) uygun tekerleklerle donatılmalıdır; alternatif olarak sandalye ile zemin arasına şeffaf bir paspas yerleştirilmelidir. Ev ortamlarında masa ve sandalyelerin ayaklarının altına yapışkan keçe koruyucular koyun.

- Odalarda sabit bir nem seviyesi sağlayın (önerilen nem %45 ile %65 arasında olmalıdır).

Parke zemin üzerindeki çizikler veya hoş olmayan izler, maliyetli onarımlar gerektirebilir. Hatırlanması kolay birkaç kurala uyarak bu kazalardan kaçınmak en iyisidir. Parke zeminlerde asla keskin topuklu ayakkabılar giymeyin. Aslında, dış mekân ayakkabılarınızı parke zemin üzerinde giymekten tamamen kaçınmak en iyisidir. Kir, küçük taşlar ve diğer parçacıklar zemin yüzeyinde çiziklere neden olabilir. İyi bir güvenlik uygulaması evinizin tüm giriş noktalarına kapı paspasları koymaktır. Bu paspasları da düzenli olarak temizleyin.

Düzenli Parke Temizliği
Parke zemini her gün veya 1-2 günde bir temizleyin. Bu, zeminde toz birikmesini önleyecektir. Bu amaçla yumuşak bir süpürge veya elektrikli süpürge kullanın, ancak biriken nem malzemeye zarar verebileceğinden parke zemini asla ıslatmayın. Mutfakta parke bir zemine sahipseniz, özellikle lavabo ve bulaşık makinesi yakınında bir kilim veya halıyla koruyun. Bunun için yalnızca zemin üreticisi tarafından önerilen bir temizleyiciyi kullanın. Düşen yiyecek veya sıvı dökülmesi durumunda, hemen temizlemeye dikkat edin. Parke zemine oturan herhangi bir kirlilik ahşabı kalıcı olarak lekeleyebilir ve derin, çirkin izler bırakabilir. Parke tadilatı ve parke dünyasına dair merak edilen pek çok hizmet için www.evim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bazı kişilerin farkında olmadan yaptığı büyük bir hata, parke zeminlerde genel zemin temizleyicileri kullanmaktır. Seramik veya vinil zeminler için uygun olan bu temizleyiciler parke zemininize hiç iyi gelmeyebilir. Uzun süreli hasarlardan kaçınmak için, uygun bir zemin temizleyicisi için parke döşeme üreticinize danışın. Kalıcı izler ve çizikler bırakabileceğinden parke zemini temizlemek için asla aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın.

http://www.yapi.com.tr/haberler/parke-temizligi-nasil-yapilir_182872.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!