Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Paterson Köşkü için Fon Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İskoçyalı Tacir John Paterson tarafından 1859 yılında yaptırılan ve uzun yıllar atıl durumda kalan 151 yıllık Bornova'daki Paterson Köşkü'nü Gençlik ve Kültür Merkezi'ne dönüştürmek için harekete geçti.

Yeni Asır Gazetesi
Paterson Köşkü için Fon Bulundu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İskoçyalı Tacir John Paterson tarafından 1859 yılında yaptırılan ve uzun yıllar atıl durumda kalan 151 yıllık Bornova'daki Paterson Köşkü'nü Gençlik ve Kültür Merkezi'ne dönüştürmek için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde onarılacak köşkün proje bedeli, İzmir İl Özel İdaresi bünyesinde eski eserlerin restorasyonu amacıyla oluşturulan ve İzmir Valiliği tarafından yönetilen fondan karşılanacak.

Aynı fondan alınacak kaynak ile Pınarbaşı'ndaki tarihi hamamın röleve, restütisyon ve restorasyon projeleri ile Kemeraltı Çarşısı Anafartalar Caddesi 4. etap dış cephe düzenleme projesine de kaynak aktarılacak.

Büyükşehir ile Bakanlık arasında 2008'de imzalanan protokolle yapının kullanım hakkı 25 yıllığına Büyükşehir'e geçti. Ancak Bakanlık, uzun bir süre protokolde yer almasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'ne, binanın röleve ve restütisyon projelerini göndermedi. Bunun üzerine belediye, projeleri kendisi yapmak için bakanlıktan onay aldı. Belediye Meclisi de eserlerin onarımı için gerekli ücretin fondan karşılanması kararını aldı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/paterson-kosku-icin-fon-bulundu_76516.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!