Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Pecha Kucha Night İstanbul"un 8. Buluşması YEM'de Yapıldı

Yaratıcı alanlarda çalışanları ve üretenleri buluşturan bir platform olarak İstanbul şehir hayatının önemli bir parçası haline gelen 'Pecha Kucha Night', yeni konular ve katılımcılarla Yapı-Endüstri Merkezi’ndeydi (YEM). Tasarımcılar, mimarlar, iletişimciler, modacılar, akademisyenler, medya çalışanları ve daha pek çok yaratıcı alandan yenilikçi

yapi.com.tr
"Pecha Kucha Night İstanbul"un 8. Buluşması YEM'de Yapıldı

Yaratıcı alanlarda çalışanları ve üretenleri buluşturan bir platform olarak İstanbul şehir hayatının önemli bir parçası haline gelen 'Pecha Kucha Night', yeni konular ve katılımcılarla Yapı-Endüstri Merkezi’ndeydi (YEM). Tasarımcılar, mimarlar, iletişimciler, modacılar, akademisyenler, medya çalışanları ve daha pek çok yaratıcı alandan yenilikçi projelerini paylaşan profesyoneller, saat tam 20:20’de sekizinci kez bir araya geldiler. Başlıca amacı, “kısa ve öz sunumlarla ilgi seviyesini yüksek tutarak bir gece içinde birçok kişinin yaratıcı fikir, kavram, ürün ve hayalini seyirci ile paylaşabilmesini sağlamak” şeklinde özetlenebilecek etkinlik, yaratıcı işlerin, formaliteden uzak ve kolay bir biçimde gösterilmesini sağlayan bir sunum formatı ortaya koyuyor. Aynı zamanda yenilikçi projeler, ilginç fikirler ve yaratıcı insanlarla tanışma fırsatı sunuyor.



Pecha Kucha Night İstanbul'un sekizinci ayağında sunum yapan isimler ise Ayşegül Kantarcı | Notabene Visual, Video production&Mapping Solutions, Salih Küçüktuna, Mimar | Uras+Dilekçi Mimarlık, Alper Derinboğaz, Mimar | Salon2, Mertkan Yılmazer | Doğa İçin Çal, Müzik/Performans/Sosyal Sorumluluk Hareketi, Çağrı Dikilitaş | İTÜ Mekatronik Laboratuarı, Filiz Funda Genç | Esvedeyn Animasyon, Ekmel Ertan | Amber Platform ve John Moorcroft | This is the foot! oldu.



Pecha Kucha

“Pecha Kucha Night”, Şubat 2003’te Klein Dytham Mimarlık’tan Mark Dytham ve Astrid Klein tarafından, genç tasarımcıların buluşup ilişkilerini genişlettiği ve işlerini kamusal alanda gösterebildikleri bir etkinlik olarak ortaya çıktı. Japonca’da “fis-kos” anlamına gelen “Pecha Kucha” kelimesinden ilhamını alan etkinlik, basit bir formatla (20 görselx20 saniye) ve sunumları az/öz tutarak hızlı bir biçimde aktarılmalarını sağladı ve zamanla, yaratıcılığın kitlesel kutlamasına dönüştü.

Pecha Kucha Night, kar amacı gütmeyen bir paylaşım ve iletişim aktivitesi olarak aralarında Tokyo, New York, Londra, Paris, Şanghay, Sydney, Beyrut, Tel Aviv, Cape Town, Helsinki ve Pekin’in de bulunduğu dünyanın 300’ü aşkın kentinde düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Örneğin geçen yıl 600’den fazla “Pecha Kucha” etkinliğinde 6000’i aşkın sunum yapıldı.

34SOLO ise, İstanbullu yaratıcı yetenekleri dünyada hızla büyüyen bu yaratıcılık ağına 2010 yılı boyunca yaptığı “Pecha Kucha Night İstanbul” aktiviteleri ile bağlıyor ve İstanbul’u, küresel bir çekim merkezi olmaya bir adım daha yaklaştırıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pecha-kucha-night-istanbulun-8-bulusmasi-yemde-yapildi_86231.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!