Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Penguen Kitabevi Kozmetikçi Olacak!

Kadıköy’ün simgelerinden, kitapseverlerin gözde mekânı Penguen Kitabevi, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız kepenk indirdi.

yapi.com.tr
Penguen Kitabevi Kozmetikçi Olacak!

Yaklaşık on beş yıldır Kadıköy’de sadece kitap satarak hizmet veren tek mekân olan Penguen Kitabevi, geçenlerde kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Sebep ise malum: Maddi sıkıntılar. Yalnızca kitap satan bir kitabevi olarak zincir mağazaların kitap dışındaki satışları öncelemesinin kendilerini sırat köprüsüne taşıdığını söyleyen İthaki Yayınları’nın sahibi Ünal Koçak, Penguen’i kapatmaları ile ilgili konuştu: “Bir kitabevinin sadece kitap satarak hayatını sürdüremeyeceğini gördük. Kitabevimizin ruhunu değiştirmenin başlangıçta çıktığımız yola uygun düşmediğini düşüncesiyle üzülerek bu kararı almak zorunda kaldık.”

Radikal Kitap'ın haberine göre, kitabevinin son üç yıldır büyük ekonomik sıkıntı yarattığını ve üçüncü yılın sonunda kapatma kararı aldıklarını söyleyen Koçak, Penguen Kitabevi’nin faaliyetlerine daha sonra başka bir yerde devam edip etmeyeceği sorumuzu ise, “Kadıköy’de okurlarımızdan çok büyük destek aldık. Birçok gerçek kitap okuru duruma çok üzüldü. Bizim daha az maliyetlerle ilerleyen aylarda tekrar Kadıköy’de sadece ‘kitap’ satacak bir kitabevi oluşturma girişimimiz olabilir. Bu girişimin okurlarımızın desteğiyle olacağı da aşikâr” diye yanıtladı. Kapanan kitabevinin yerini bir kozmetik firmasının kiraladığı öğrenildi.

ETİKETLER: Penguen Kitabevi
http://www.yapi.com.tr/haberler/penguen-kitabevi-kozmetikci-olacak_117730.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!