Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pepe: Yanan Orman Alanının Tahsisi İptal

Orman Bakanı Pepe, Marmaris’te yanan orman alanlarının madenciliğe tahsis edilmesiyle ilgili olarak “Kanun, ‘yanan alanlar hiçbir şekilde tahsis edilemez’ diyor. Bürokrat arkadaşlarımız atlamışlar. İptal ettirdim” dedi.

NTVMSNBC



b>Orman Bakanı Osman Pepe, taşlık, kayalık da olsa bugüne kadar bu durumun hiç istisnası olmadığını da vurguladı.

Pepe, düzenlediği basın toplantısında geçen yıl Marmaris’te yanan orman alanlarının madenciliğe tahsis edilmesiyle ilgili çıkan haberlere ilişkin bir soru üzerine, bahsedilen alanın Selçuk Meryem Ana’da değil, Kuşadası’nda olduğunu belirterek, “Kuşadası çöplüğünün yanındadır. Kayalık, taşlık bir bölgedir orası. Geçen yıl Meryem Ana’da çıkan yangın da, Selçuk’ta çıkan yangın da oraya kadar gitmiş, Kuşadası’na kadar ulaşmıştı. 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17. ve 18. maddeleri, bu tahsisleri düzenleyen maddelerdir. Bir de Maden Kanunu var. Bu kanun bütün alanları maden aramaya açık hale getirdi.” dedi.

İptal Ettirdim

Pepe “Ancak bizim 6831 sayılı kanunun 16. maddesi de maden alanlarına ormanın nasıl tahsis edileceğini düzenleyen bir maddedir. 6831 sayılı kanunun 18. maddesi, ‘yanan alanlar hiçbir şekilde tahsis edilemez’ diyor. Fakat bürokrat arkadaşlarımız bunu atlamışlar. İptal talimatını verdirdim ve iptal ettirdim” dedi.

İstisnası Yok
Pepe, taşlık, kayalık da olsa bugüne kadar bu durumun hiç istisnası olmadığını vurgulayarak, “Adam şu veya bu şekilde ormanı yaktı ya da yandı. Her ne olursa olsun böyle bir yolun açılmasına, bizim bugüne kadar takip etmiş olduğumuz kararlı tutumu kesinlikle zedelemesine müdahale ettim ve iptal edilmiştir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pepe-yanan-orman-alaninin-tahsisi-iptal_55271.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!