Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Perihan Mağden, Aynalıçeşme’nin Büyüsüne Kapıldı

Tarlabaşı Aynalıçeşme’yi yatırım amacıyla seçen isimlerden birisi de ünlü yazar; Perihan Mağden. Yaklaşık 8 ay önce semtte, 5’er katlı iki eski binayı 800 bin TL’ye satın alan Maden, her biri 65 metrekare olan bu iki binayı restore ederek rezidansa çevirdi.

Hürriyet Emlak
Perihan Mağden, Aynalıçeşme’nin Büyüsüne Kapıldı

Akademisyen, yazar-çizer ve sanatçıların rağbet gösterdiği Tarlabaşı’ndaki Aynalıçeşme, yeni çekim merkezi oldu. Bölgede gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken isimler de var. Aynalıçeşme’yi yatırım amacıyla seçen isimlerden birisi de ünlü yazar; Perihan Mağden. Yaklaşık 8 ay önce semtte, 5’er katlı iki eski binayı 800 bin TL’ye satın alan Mağden, her biri 65 metrekare olan bu iki binayı restore ederek rezidansa çevirdi. Mağden’in bu binaları 3’er bin Euro’dan toplam 6 bin Euro’ya Alman kökenli bir firmaya kiraya verdiği belirtiliyor.

Gayrimenkul yatırımı için tarihi nitelikteki semtleri tercih eden Mağden’in, Karaköy’de de bir ofis satın aldığı söyleniyor.

Son birkaç yıldır, gazeteci, tiyatrocu, yazar-çizer ve akademisyenlerin talep gösterdiği Tarlabaşı bölgesindeki Aynalıçeşme semti, Cihangir ve Galata ile yarışır hale geldi. 

Tarihi Rum evleri, küçük kiliseleri ve Haliç manzarasıyla dikkat çeken İstiklal Caddesi’ne yürüme mesafesindeki semte, entelektüel kesim yoğun ilgi gösteriyor. Euro Plaza Otel’le Ömer Hayam arasındaki bölgede yer alan semtte, ev satın alan ya da kiracı olarak kalan ünlülerin sayısı her geçen gün artıyor.

Ünlü tiyatrocu-oyuncu Orhan Aydın, Metin Çoşkun, Melekler Korusun dizisinin yönetmeni Cevriye Demir semtte oturan akla gelen ilk isimler arasında. Gazeteci Mehveş Evin de yine yakın zamana kadar Aynalıçeşme’de oturan isimler arasında bulunuyordu. 

Aynalıçeşme; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı  İsmail Ünal, oyuncu Müfit Kiper ve Cem Davran gibi ünlü isimlerin bir dönem çocukluklarını geçirdiği ve yaşadığı semt olarak da biliniyor. 

Yabancılar da talep gösteriyor

Aynalıçeşme’ye, sadece yerliler değil, yabancılar da rağbet gösteriyor. Semtte İngiliz, İtalyan ve Fransızlar’ın çoğunlukta olduğunu belirten Big Emlak Yönetim’den Alper Çelik, özellikle Fransa’dan gelen akademisyenler ve Erasmus değişim programı nedeniyle Türkiye’deki üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerinin yoğun talep gösterdiklerini belirtiyor. “Ev satın almak isteyen çok fazla yabancı var” diyen Çelik, şu an Beyoğlu bölgesinde yabancıya mülk satışı olmadığı için konut alamadıklarını, genellikle kiralık evlerde kaldıklarını söylüyor. Bundan üç-dört yıl önce ev alıp semtte yaşayan yabancıların sayı da bir hayli fazla. Yine Beyoğlu ve civarında çalışan turizmciler, otelciler ve bankacılar da oturmak için Aynalıçeşme’yi tercih edenler arasında.  Son iki-üç yıldır Aynalıçeşmeye yönelim olduğunu söyleyen Alper Çelik, “Son bir yıldır bu trend daha da arttı. Burada fiyatlar Cihangir, Galata ve Tünel gibi semtlere göre daha uygun. Üstelik satılık ve kiralık konut sıkıntısı da yok. Bu nedenle Aynalıçeşme’yi tercih ediyorlar” şeklinde konuşuyor. Çelik’e göre tamamen konutlardan oluşan semt olmasının yan sıra Galata ve Tünel bölgeleri kadar güvenli olması da tercih edilmesindeki faktörlerden bir diğeri

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/perihan-magden-aynalicesmenin-buyusune-kapildi_77540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!