Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Philips'ten 650 Milyon Dolarlık Tasarruf Projesi

Türk Philips, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi (BEDAŞ) işbirliği ile İstanbul'da 'konutlarda enerji tasarrufu' adı

Hürriyet



b>Türk Philips, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi (BEDAŞ) işbirliği ile İstanbul'da 'konutlarda enerji tasarrufu' adı altında bir proje başlattı.

Konut aydınlatmasında yüzde 80 enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen proje ilk aşamada pilot bölge seçilen Kağıthane'deki Terkos Evleri'nde uygulanacak. Türk Philips bu amaçla 300 konuta enerji tasarrufu sağlayan 900 ampulü ücretsiz dağıttı. Evlerin elektrik faturaları İTÜ tarafından beş ay boyunca takip edilecek. Bu süre sonucunda beklenen oranda enerji tasarrufu sağlandığı tespit edilirse kampanya yaygınlaştırılacak. Konutlarda enerji tüketimi düşük ampul kullanımının tüm dünyada hızla yayıldığını vurgulayan Philips Aydınlatma Genel Müdürü Emre Gürcan, Türkiye'de bu alışkanlığın henüz yerleşmediğini belirtti. ‘‘Konutlarda Enerji Tasarrufu’’ projesinin aydınlatma amacıyla yapılan elektrik tüketimini azaltmayı hedeflediğini söyledi. Gürcan ‘‘Türkiye'deki 15 milyon konut, üçer lambasında yüzde 80 az enerji tüketen bu ampulleri kullansa yılda yaklaşık 650 milyon dolar enerji tasarrufu sağlanır. Bu orta boyda bir barajın yıllık elektrik üretimine eşittir’’ dedi. Enerji tasarruflu ampullerin fiyatlarının diğer ampullere göre 10 kat fazla olduğuna da değinen Gürcan ‘‘uzun vade tasarruflu ampuller daha ucuza geliyor’’ dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/philipsten-650-milyon-dolarlik-tasarruf-projesi_6281.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!