Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pierre Loti Modeli Teleferik Teklifi

Ankara Kent Konseyi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında İstanbul’daki Pierre Loti Modeli teleferik sisteminin Ankara’da da yapılmasını teklif etti. Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan, “Ankara Kalesi ile Anadolu Medeniyetler Müzesi arasına teleferik hattı hemen yapılabilir. Hıdırlıktepe’deki düzenlemenin bitmesinin ardından hattın diğer

Hürriyet Ankara
Pierre Loti Modeli Teleferik Teklifi

Ankara Kent Konseyi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında İstanbul’daki Pierre Loti Modeli teleferik sisteminin Ankara’da da yapılmasını teklif etti. Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan, “Ankara Kalesi ile Anadolu Medeniyetler Müzesi arasına teleferik hattı hemen yapılabilir. Hıdırlıktepe’deki düzenlemenin bitmesinin ardından hattın diğer ayağının da bu bölgeye yapılmasını teklif ettik” dedi. Ankara Kent Konseyi’nde teleferikle ilgili tavsiye kararının önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceğini umduklarını söyleyen Arslan şöyle konuştu:

Karar tavsiye niteliğinde

“Ulus Tarihi Kent Projesi’nin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara’nın yıllardır ihtiyacı olan tarihi kent merkezinin Ulus projesiyle sağlanacağı inancındayız. Bizler de Ankara Kent Konseyi olarak bu projeye katkı yapmak istiyoruz. Kent Konseyi’nin karar alma yetkisi yok. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiye kararlarımızı sunuyoruz, onlar da uygun gördüklerini Meclis gündeminde görüşüyorlar. Ulus’ta belediyeye bir teleferik projesi sunduk. İlk etapta Ankara Kalesi, Akkale Burcu ile Anadolu Medeniyetler Müzesi arasına bir teleferik hattı yapılmasını önerdik. İstanbul’da Eyüp Sultan-Piyerloti arasındaki teleferik hattının bir benzerinin Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamına alınmasını istiyoruz.

Panaromik görüntü

Bu proje hem Ankara’nın tarihi bölgelerine ilgiyi arttıracak hem de turist çekecek. Ankara’nın panaromik açıdan görünümü için de en uygun bölge Ulus bölgesidir. Teleferik sayesinde kentin tamamını görmek mümkün olacak. Ulus Tarihi Kent Projesi’nin ilerlemesiyle teleferik hatlarının çoğaltılması mümkün. Tavsiye kararımızda buna da yer verdik. Ankara Kalesi merkezli, Hacı Bayram Cami, Augustus tapınağı, Roma Hamamı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Hıdırlıktepe’yi kapsayan üç hatlık bir teleferik projesi sunduk.”

Günde bin 500 kişi

İstanbul'da Eyüp Sultan Cami’nin hemen yanından Pierre Loti tepesine ulaşmak için kullanılan teleferik hattı yolların elverişsiz olması nedeniyle yapıldı. 380 metre uzunluğundaki bu teleferikle iki gidiş iki dönüş toplam dört vagon hizmet veriyor ve günde ortalama bin 500 kişi taşınıyor.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/pierre-loti-modeli-teleferik-teklifi_85596.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!