Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pimco: Dünya Ekonomisine 3 Şey Yön Verecek

Dünyanın en büyük fon yöneticisi Pimco 'küresel ekonomik görünüm' raporunu yayımladı. Raporda 2016 için dünya ekonomisine 3 unsurun yön vereceği belirtiliyor.

yapi.com.tr
Pimco: Dünya Ekonomisine 3 Şey Yön Verecek

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, dünyanın en büyük fon yöneticisi Pacific Investment Management Company (Pimco) müşterilerine gönderdiği notta, dünya ekonomisinin 2016'da izleyeceği olası rotayı çizdi.

Dünya ekonomisine üç ana dinamiğin yön vereceğini belirten Pimco, küresel ekonominin yönünü çizecek üç unsuru; Çin, emtia ve merkez bankaları olarak sıraladı.

Raporda küresel ekonomik büyümenin cansız kalacağına ve merkez bankalarının aşırı parasal gevşemeyle  güçlerinin sınırlarını test edeceklerine vurgu yapılıyor.

Pimco, üç unsuru şu şekilde ayrıntılandırıyor:

Çin: Pimco'nun ana senaryosuna göre, Çin para birimi yuan kademeli olarak değer kaybetse de her şeye rağmen gücünü koruyacak. Tabi bu durum Çin'in hızla eriyen döviz rezervlerinin tükenmeden dev sermaye akışının devreye girmesine bağlı.

Emtia: Pimco petrolün yükseleceğini ve yükselirken beraberinde diğer emtiaları da yukarı çekeceğini öngördü. Pimco gönderdiği notta petrol için " Emtia masamızın hazırladığı analize göre, düşük fiyatın tetikleyeceği talep artışı ve yüsek arzın uzun vadede dengelenmesiyle petrol fiyatı 50 dolara çıkabilir. Bu arada petrol varil fiyatının yakın vadede tekrar 30 dolar altına düşme riskinin varlığından da haberdarız" diye yazdı.

Merkez bankaları: Pimco'nun müşterilerine gönderdiği notun merkez bankaları bölümünde, " Merkez bankaları varlık fiyatlarını belirli seviyede tutmak için izledikleri gevşek para politikalarının sonuna yaklaşıyorken varlık fiyatlarını destekleyici, büyüme ve enflasyon için adımlar atabilirler. Geri dönüş azalıyor olsa da..." ifadeleri yer aldı.

Sonuç olarak Pimco'ya göre küresel büyüme düşük kalacak. Ancak ufukta bir kriz görünmüyor.

ETİKETLER: Pimco
http://www.yapi.com.tr/haberler/pimco-dunya-ekonomisine-3-sey-yon-verecek_143918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!