Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bu Elin Galibi Keops!

Piramitlerin Sırrını Robot Çözecek

12 santim yüksekliiğndeki bir robot Keops’un dar tünellerinde ilerleyerek piramitlerin sırrını çözmeye çalışacak. Mısır’ın başkenti Kahire’de

NTV-MSNBC
1 Piramitlerin Sırrını Robot Çözecek

b>12 santim yüksekliiğndeki bir robot Keops’un dar tünellerinde ilerleyerek piramitlerin sırrını çözmeye çalışacak.
Mısır’ın başkenti Kahire’de üretilen robot son kontrollerinin tamamlanmasının ardından bu hafta içerisinde Mısır’ın en büyük piramidi Keops’un kalbinde yatan sırrı çözmek için göreve başlayacak.
Piramit Gezgini (Pyramid Rover) adı verilen 12 santim yüksekliğindeki robot, bir terslik olmaması durumunda salı günü piramitinn merkezine doğru dar bir tünelde ilerleyerek burada daha önce keşfedilmemiş odalar arayacak ve piramitlerin nasıl yapıldığı sırrına ışık tutmaya çalışacak.
Mısır tarihi ve piramitler üzerine çalışan epitolojistler sadece tünelin piramit içerisinde nereye çıktığı konusunda fikir belirtirken, varılan noktada ne ile karşılaşılacağı merak konusu olmaktan öteye gidemiyor.
Keops Piramidi, Kahire yakınlarındaki Gize’de yer alan üç piramitin en büyük olanı ve ülkeyi ziyaret eden turistlerin mutlaka gördükleri mekanların başında gelen bir yapı.

KRALİÇE ODASINDAN YOLA ÇIKACAK
Piramidin derinliklerinde, Kraliçe odası denilen odadan çıkan ve 20 santim genişliğinde gizemli bir tünel bulunuyor. 1993 yılında Alman bir arkeolog üzerine fiber optik bir kamera bağlanmış küçük bir robot sonda gönererek tünelin sırrını çözmek istedi. Ancak 60 metre ilerleyen robot daha sonra kireç taşından yapılmış kalın bir kapıya çarprak durdu.
Bu hafta gerçekleşecek denemede yeni robot aynı yolu gidecek fakat bu sefer robotun üzerinde sadece kamera değil, bir de matkap olacak. Bilimadamlarının amacı kireçtaşı kapı üzerinde bir delik açarak içeriye fiber optik bir kablo iletmek ve kapının arkasında yatan görüntüleri elde etmek.

SONUÇ MEÇHUL
Bütün bu çabanın arkasından ne çıkacağı ise bu işe hayatlarını ayıran araştırmacılar için bile meçhul. Araştırmacılar eğer şanslılarsa, piramitlerin nasıl yapıldığını belgeleyen kağıtlar ya da araçlar bulmayı, hatta belkide Tutankamon’unkine denk zenginlikte bir hazine keşfetmeyi umuyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/piramitlerin-sirrini-robot-cozecek_1761.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • insallah guzel seyler cıkar kapının ardından... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!