Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Piyasalarda "Çin" Endişesi Sürüyor

Uluslararası piyasalar, Çin'den gelmeye devam eden kötü verilerden olumsuz etkileniyorladı.

yapı.com.tr
Piyasalarda "Çin" Endişesi Sürüyor

Yen, Çin'de sanayi kesimi karlarının en az dört yılın en hızlı düşüşünü göstermesi ve bu durumunun dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde büyüme endişelerini güçlendirmesinin ardından, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı.

Yen, Bloomberg tarafından takip edilen para birimlerinin büyük bölümü karşısında güçlendi. İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Katalan seçimlerinde bağımsızlık yanlısı partilerin oyların yüzde 50'sini alamamasının ardından sıçrama yaparken, euro zayıfladı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi geri çekildi ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, ABD gösterge endeksinin son dört haftada üçüncü kez düşüş göstermesinin ardından kayıplarını geri aldı. Anakara Çin hisse senetleri, Çin kar verisinin ardından meydana gelen kayıplarını geri aldı. Petrol geriledi.


Tokyo'da FPG CEO'su Koji Fukaya, "Hisse senetleri, bu belirsiz ortamda, muhtemelen yülselmeyecek, küresel ekonomik durum ise daha da güçlü bir düşüşe neden olacak kadar kötü değil," dedi ve " Bu hafta açıklanacak ABD verileri önemli ve sonuçlar karışık çıksa bile, temel durumu etkilemeyecek. Zira Fed bu yıl faiz artırımına gideceği konusunda açık sinyaller verdi. Dolar geniş tabanlı bir yükselişe hazırlanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.8 düştü ve kayıplar, Kasım ayından bu yana yapılan 5 faiz indirimi ve hükümetin perojeleri hızlandırma çabalarına rağmen derinleşiyor. Fed Başkanı Janet Yellen ve bazı Fed yetkililerinin 2015 yılında faiz artırımına gidileceği yönündeki açıklamaları, bu yıl faiz artırımı olasılığını yüzde 50'nin altında gören traderları fazla etkileyemedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/piyasalarda-cin-endisesi-suruyor_134183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!