Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Piyasalarda Yalancı Bahar Erdemir'e Fiyat İndirtti

Türkiye'nin en büyük demir çelik üreticisi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) TAŞ bir süredir beklenen adımı perşembe günü atarak ürünlerinde indirime gitti. Soğuk sacda 35 dolara kadar, sıcak sacda ise 45 dolar indirim yapan kurumun bu kararı, arz artışına talep tarafından yanıt gelmemesi nedeniyle aldığı belirtiliyor.

Referans Gazetesi
Piyasalarda Yalancı Bahar Erdemir'e Fiyat İndirtti

BR> 
ÖTV indirimlerinin bitmesi de etkili

Çelik fiyatlarındaki düşüşün bir nedeni de reel sektördeki canlanmanın yeniden yerini yatay seyre bırakması. Özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki gelişmelerden yoğun olarak etkilenen demir çelik talebi Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) teşvik kapsamında indirilmesi ile bu sektörlerle paralel nefes almıştı. Ancak ÖTV indiriminin 30 Eylül tarihinde son bulmasıyla bu sektörlerdeki üretimin yeniden düşmesi demir çelik talebini de yeniden daralttı. Tüm bu gelişmeler üzerine Erdemir'in fiyatlarını indirmek durumunda kaldığı söylenirken konu ile ilgili yapılan bir diğer tespit ise finansal piyasalarda yaşanan rahatlama havasının halen reel sektöre yüzünü göstermediği yönünde.
 
İndirim sinyallerini Kasımda verdi

Bu haberler üzerine Erdemir de indirim yapacağı sinyallerini vermişti. Yaz aylarında çok kısa süre içinde peş peşe zamlar yapan Erdemir, kasım ayı için fiyatları liste baz fiyatlarını sabitlediğini açıklamış, kurumun bu duyurusunun indirim işareti olduğu ifade edilmişti. Şirket bu siparişlere, teslimat öncesinde gerçekleşebilecek fiyat değişikliklerini yansıtmayacağını da açıklamıştı. Erdemir bu uygulamanın devreye girmeden teslimat tarihinden önce alınan siparişlerde, fiyatlarda yapılan artışların yüzde 75'ini, indirimlerin ise yüzde 100'ünü yansıtıyordu. Diğer bir deyişle alıcı ekim ayı üretimi için eylül ayında açıklanan fiyattan sac siparişi vermiş ve fiyat teslimat tarihinden önce değişmişse, alıcı zammın yüzde 75'ini ödüyor, indirim de fiyata aynen yansıtılıyordu. Uzmanlar siparişlerde fiyatları sabitleme uygulamasının da bir indirim işareti olabileceğine dikkat çekmişlerdi. Ancak en son 10 Eylül tarihinde fiyat değişikliğine giden Erdemir 3 Aralık'a kadar fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmadı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/piyasalarda-yalanci-bahar-erdemire-fiyat-indirtti_74778.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!