Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Planet Water Foundation’dan Xylem Türkiye Ortaklığıyla Deprem Bölgesine Su Sistemi Desteği

Planet Water Foundation, Xylem Türkiye iş birliğiyle Türkiye’de depremden etkilenen Güneydoğu Bölgesi'ne su sistemi desteği sağlıyor.

yapi.com.tr
Planet Water Foundation’dan Xylem Türkiye Ortaklığıyla Deprem Bölgesine Su Sistemi Desteği

Planet Water Foundation, olası bir depremde zarar gören topluluklara içme suyu sağlamak için 10 ülkeyle birlikte Türkiye'de de konuşlandırdığı 12 adet afet müdahale su filtreleme sistemini ülkemizin Güneydoğu Bölgesi'nde meydana gelen deprem felaketi sonrası ciddi hasar gören alanlara yerleştirdi. Kuruluşun AquaBlock sistemleri, doğal afetlere yanıt olarak su temininin kesintiye uğradığı durumlarda güvenli içme suyu sağlamak üzere kolayca havadan taşınabilecek ve hızla konuşlandırılabilecek şekilde özel olarak tasarlandı. Planet Water Foundation, dağıtım ortağı Xylem’in kapsamlı eğitimli ve deneyimli acil müdahale ekibi ile Türkiye'de ciddi hasar görmüş topluluklardaki dağıtımları destekliyor. Kuruluş, küresel su teknolojisi şirketi Xylem ve dağıtım alanlarının belirlenmesi ve sistemlerin nakliyesi konusunda destek sağlamak üzere yerel distribütörler AFAD ve Kızılay ile birlikte yerel bir çalışan ekibini görevlendirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Planet Water Foundation Kurucusu ve CEO'su Mark Steele, “AquaBlock ürünümüz, kaynakları kullanarak hızlı bir şekilde temiz içme suyu sağlayamadığı en zor yerlerde ve durumlarda çalışmak üzere tasarlandı. Saatler içerisinde hava kargosu olarak gönderilen bu sistemler, asgari seviyede kurulum ve eğitim gerektiriyor ve benzinden elektriğe kadar çeşitli güç kaynaklarını kullanarak çalışabiliyor. İçme suyu sistemi teknolojisindeki geçmişimiz bugün dünyanın dört bir yanında hayat kurtarıyor ve genişleyen acil müdahale çabalarımızı kolaylaştırdığı için ortaklıklarımıza müteşekkiriz." dedi.

"Misyonumuz suyu çözmek" diye konuşan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç ise sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan bu acı felaket sonrası Xylem'in küresel insani afet müdahale ekibinin desteği ve Planet Water Foundation ile yakın iş birliği içinde, oluşabilecek su kaynaklı hastalıklara karşı bölgeye temiz su götürdük.”

Dört aşamalı su filtreleme sistemleri günde 10.000 kişiye yetecek bir miktarda, saatte 1.500 litre arıtılmış içme suyu sağlıyor. Türkiye’deki 12 AquaBlock sisteminin mevcut konuşlandırılması, 120.000 kişiye kadar destek sağlayacak.

Türkiye’deki deprem müdahale konuşlandırmaları Xylem Watermark, Starbucks Foundation, Starbucks EMEA, Türkiye Alshaya Grubu (Starbucks), Capital One Filipinler, Ingersoll Rand ve BD (Becton Dickinson) tarafından finanse ediliyor.

Planet Water Foundation, deprem, tayfun, sel, kasırga, volkanik patlamalar, siklonlar, askeri çatışmalar ve insani krizlere karşı dört kıtada 10 ülkede AquaBlock sistemlerini konuşlandırıyor.

 

*

Planet Water Foundation Hakkında

Planet Water Foundation, toplum temelli su filtreleme sistemlerinin kurulması ve hijyen eğitimi programlarının yaygınlaştırılması yoluyla dünyanın en yoksul topluluklarına temiz su götürmeye odaklanan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Planet Water, 2009 yılından bu yana 26 ülkede üç milyondan fazla insana temiz su erişimi sağlayan 1.700'den fazla projeyi hayata geçirmiştir.

Xylem Hakkında

Xylem (XYL) en kritik su ve atık su sorunlarını gelişmiş yaratıcı teknolojileri kullanarak çözmeye kendini adamış lider bir küresel su teknolojisi şirketidir. 17.000 çalışanı ile 2022 yılında 5,5 milyar dolar gelir elde etmiştir. Müşterilerinin su ve kaynak yönetimini optimize etmelerine imkân sağlayan ve 150’den fazla ülkedeki topluluklara güvenli su sağlanmasına yardımcı olan şirket; daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/planet-water-foundationdan-xylem-turkiye-ortakligiyla-deprem-bolgesine-su-sistemi-destegi_194920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!