Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Platform Garanti, Frieze Sanat Fuarı'nda

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, kısa sürede dünyanın önemli güncel sanat etkinlikleri arasındaki yerini alan Frieze Sanat Fuarı'na davet edildi.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, kısa sürede dünyanın önemli güncel sanat etkinlikleri arasındaki yerini alan Frieze Sanat Fuarı'na davet edildi. Her yıl kâr amacı gütmeyen 2 uluslararası kurumun davetli olduğu fuarın 4.'sü, 12-15 Ekim 2006 tarihleri arasında Londra'da gerçekleştirilecek.

Platform, fuarda kendisine ayrılan özel alanda "Collecting Point" adlı projeyle temsil edilecek. Platform'un yöneticisi Vasıf Kortun , yaptığı açıklamada, "Açıldığı 2001 yılından bu yana, Platform'un kütüphanesi 3 misli büyüdü. Son olarak, 2001-2004 yılları arasında faaliyet gösteren Proje4L İstanbul Güncel Sanat Müzesi ve Borusan Sanat Galerisi'nin sergi arşivlerini Platform'da korumaya aldık. Ayrıca sanatçı Gülsün Karamustafa, kitap koleksiyonunun önemli bir bölümünü bağışladı. Frieze Fuarı'nda, sanatçı dosyaları, sanat yayınları ve diğer materyallerden oluşan bağışları kabul edeceğiz ve bunları İstanbul'a getirerek araştırmacıların kullanımına sunacağız" dedi.

16 ülkeden 150 galerinin katıldığı ve 1.000'in üzerinde sanatçının katıldığı fuarın izleyicilerinin önemli bir bölümünü, müzeciler, küratörler ve koleksiyoncular oluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/platform-garanti-frieze-sanat-fuarinda_48858.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!