Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Plazma Arkasına Doğaltaş Dekoru

Öztüre Holding’in bünyesinde doğaltaşı üreten ‘Bakırçay’ın taşları’ anlamına gelen Pietra Kaikos, ekonomik kriz sürecinde iç pazarda yarattığı plazma TV arkası ile satışları artırdı.

Hürriyet Ege
Plazma Arkasına Doğaltaş Dekoru

Öztüre Holding’in bünyesinde doğaltaşı üreten ‘Bakırçay’ın taşları’ anlamına gelen Pietra Kaikos, ekonomik kriz sürecinde iç pazarda yarattığı plazma TV arkası ile satışları artırdı.

İzmirli Pietra Kaikos şirketi, doğaltaşa giderek yaygınlaşan plazma TV’nin arkasında dekorasyon ürünü olarak kullanarak, küresel krizde daralan pazarda kendine yeni bir alan yarattı.

Krizde nefes aldı

Öztüre Holding’in bünyesinde 1994 yılından beri doğaltaş alanında faaliyet gösteren şirketin Genel Müdürü Can Öztüre, doğaltaştan yer ve duvar kaplamaları, lavabolar, masif tek parça küvetler, farklı renk kombinasyonlarından mozaik yaptıklarını belirterek, özellikle tasarım ve dizayn konusunda güçlü olduklarını aktardı. Üretimin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini anlatan Öztüre, Türkiye’de daha çok balkon, şömine, banyo ve mutfak gibi alanlarda doğaltaş kullanım alışkanlığının değişmeye başladığını vurguladı. Öztüre, “Son dönemde en fazla ağırlık verdiğimiz alan yatak odaları. Bir plazma TV kültürü oluşmaya başladı. Artık plazma arkası diye bir alan var. Türkiye’de satılan plazma TV sayısına bakarsanız çok ciddi bir alan. Bu yeni alan rahat nefes alınan bir bölüm oldu. Ekonomik kriz sürecinde satışlarda bir artış yaşandı. Doğaltaşın kullanım alanına bir genişlik kazandırdık. Bizim uygulamamız yeni bir ürün olduğu için seramik, duvar kağıdı ve boya gibi malzemelerin pazarından pay kapıyor” dedi.

Taklitle Savaş

Firma olarak en büyük farklarının tasarım olduğunu ve 24 tescilli ürünleri bulunduğunu anlatan Öztüre, taklitten dert yandı. Öztüre, “Bir firma bizim ürünümüzün aynısını Pratiker Mağazaları’nda satışa sundu. Afişlerinde de bizim fotolarımızı kullandı. Mağazayı uyardık, sonuçta ürünü kaldırdılar. Ama hepsiyle başedemiyoruz. Ürünlerimizin kopyalanması nedeniyle 3 yıldır İzmir Marble Fuarı’na katılmıyoruz” dedi.

Ünlü Projeler

Doğaltaşlardan ürettiği farklı dizaynlardaki ürünleriyle dünya pazarına açılan Pietra Kaikos, pekçok ülkede ev, otel, kilise ve yolun yapımını gerçekleştirdi. Müdür Can Öztüre, ABD’nin emlak kralı Donald Trump’ın Atlanta’daki otelinde ve ünlü mücevher firması Tiffany Co.’nun, Tokyo ile Dallas’taki mağazalarında ürünlerinin tercih edildiğini kaydetti. Şirket portföyünde ayrıca Londra’da 60 tarihi evin banyo ve girişleri yeralıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/plazma-arkasina-dogaltas-dekoru_78997.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!