Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PMOGenç Erzurum Yaz Kampı Tamamlandı

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Öğrenci Üye Kolu (PMOGenç) Yaz Kampı, 18 - 31 Ağustos tarihleri arasında Erzurum'da yapıldı. Kampa, 15 üniversiteden 26 öğrenci katıldı. Yaz kampının ilki geçtiğimiz yıl Kayseri'nin Ağırnas kasabasında gerçekleştirilmişti.

yapi.com.tr
PMOGenç Erzurum Yaz Kampı Tamamlandı

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası  Öğrenci Üye Kolu (PMOGenç) Yaz Kampı, 18 - 31 Ağustos tarihleri arasında  Erzurum'da yapıldı. Kampa, 15 üniversiteden 26 öğrenci katıldı. Yaz kampının ilki geçtiğimiz yıl Kayseri'nin Ağırnas kasabasında gerçekleştirilmişti. Öğrencilerin bulundukları illerden çalışma alanına gelmesi ve konaklama yapacakları yerlere yerleşmeleri ile başlayan kampın 2. gününde Erzurum'un tarihsel ve kültürel dokusu ve eski Erzurum'daki bahçe ve avlu örnekleri incelendi. Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından uygulaması yapılmakta olan Botanik Bahçesi, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz tarafından slayt gösterisi ile sunuldu. Sunuşun ardından bahçe, Prof. Dr. Hasan Yılmaz, bölüm araştırma görevlileri, Prof. Dr. Oğuz Yılmaz ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan tarafından öğrencilere gezdirildi.

2. günün öğleden sonraki bölümünde Prof. Dr. Oğuz Yılmaz tarafından Türk bahçe sanatı ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve bu konu üzerinden slayt gösterisi sunuldu. Öğrenciler arasında oluşturulan çalışma grupları, botanik bahçesi içerisinde belirlenen alanda, almış oldukları bilgiler doğrultusunda proje çalışmalarına başladılar.

3. gün çalışma grupları Prof. Dr. Oğuz Yılmaz koordinatörlüğünde, bölüm içinde yer alan stüdyoda çalışmalarına devam ettiler. Kampın 4. gününde çalışma grupları , stüdyoda bilgisayar ortamında gerçekleştirdikleri tasarımların, Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Atatürk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı bir toplantıda sunumunu gerçekleştirdiler.

Kampın ikinci haftası uygulamaya ayrıldı

Kampın 2. haftası uygulama ağırlıklı plan çerçevesinde gerçekleşti. Öncelikle Ata Botanik Parkı içerisinde yer alan çim alan tesis edilmesi  uygulaması gerçekleştirildi. Öğrenciler, alanın kaba ve ince tesviyesi, çim tohumu ekimi, kapak gübrelenmesi ve silindir çekimi çalışmalarında birebir uygulamanın içerisinde yer aldılar. Boylu ağaçların dikimi ve sabitlenerek köklerinin hava almamasını  sağlayan herekleme çalışmaları ile birlikte alan içerisinde daha önceden ekilip biçme aşamasına gelen çim alanların biçimi yapıldı. Kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi alındı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/pmogenc-erzurum-yaz-kampi-tamamlandi_63553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!