Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Polis Okulu Arazisi Nereye Verilecek?

Bornova Polis Meslek Yüksel Okulu kapatılmasının ardından patlak veren TÜRGEV iddialarına Valilikten yanıt geldi.

yapi.com.tr
Polis Okulu Arazisi Nereye Verilecek?

Yerel seçim öncesinde 17-25 Aralık sürecinde gündeme gelen İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu Bakanlar Kurulu kararıyla resmen kapatıldı.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV ile bağlantısı olduğu iddia edilen bir şirkete verileceği sürülen arazi o dönem en çok konuşulan konular arasında yer almıştı. Bakanlar Kurulu’nun İstanbul’daki okul ile birlikte Bornova Polis Meslek Yüksek Okulu’nu da kapatması gözlerin İzmir’e çevrilmesine neden oldu.

Yıllardır İzmir’de, Buca Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek okulu ile birlikte polis yetiştiren Bornova Polis Meslek Yüksel Okulu’nun kapatılmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’den önemli açıklamalar gelmişti. Yüksel, “Kamu kurumları yada özel kuruluşlar TÜRGEV’a arazi bağışı için yarışıyorlar. Gerekirse kamu kurumlarını kapatıp yerlerine AVM, rezidans ve başka şeyler yapıyorlar. Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılan Bornova’daki polis okulu ile ilgili endişelerimiz var. Burası da TÜRGEV’e mi verilecek? Ya da başka birilerine, aile mensuplarının tanıdıklarına peşkeş mi çekilecek?” diye sormuştu.

Yüksel’in sert çıkışından 15 gün sonra Valilikten bir açıklama geldi. Valilik bu açıklamaların yanı sıra okulun arazisinin akıbetiyle ilgili basında yer alan çok sayıda habere de toplu yanıt verdi.

Yapılan açıklamada arazinin Emniyet’e verilerek ‘Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlükleri yerleşkesi’ olarak faaliyete geçeceği duyuruldu.

İşte o açıklama

Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yeniden yapılandırma çerçevesinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kapatılan Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne ait olan taşınmazların bir yerlere bağışlanacağı ya da söz konusu bu taşınmazlar üzerine AVM yapılacağı şeklinde asılsız ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan bazı haberlerin yapıldığı görülmektedir.

Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün üzerinde bulunduğu arazi aslında Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve 1974 yılında Toplum Polisi Eğitim Tesisleri inşa edilmesi kaydıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne süresiz olarak tahsis edilen 3356 parsel ve 3359 parsel sayılı taşınmazlar olup, söz konusu bu taşınmazların İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Özel Harekât Şube Müdürlüğü tarafından kullanılmaları amacıyla İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi için Maliye Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) nezdinde gerekli işlemlerin başlatılması adına İçişleri Bakanlığından (Emniyet Genel Müdürlüğünden) talep yapılmıştır.

İçişleri Bakanlığınca (Emniyet Genel Müdürlüğünce) Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün üzerinde bulunduğu taşınmazların İzmir Emniyet Müdürlüğü adına tahsis edilmesinin uygun olacağı belirtilerek, İzmir Defterdarlığı ile koordine kurulması ve bu taşınmazların yeni durumuna uygun olarak tahsis işlemlerinin başlatılması yönünde gerekli talimatlar verilmiştir. Söz konusu bu işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu taşınmazlar İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ‘Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlükleri yerleşkesi’ olarak faaliyete geçirilecektir.

Netice olarak; son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yer aldığı görülen bu taşınmazların bağışlanarak, üzerine AVM yapılacağı yönündeki asılsız haberlerin bir kısım çevreler tarafından kasıtlı olarak yapıldığı ve bu şekliyle medyaya servis edilen ve gerçeği yansıtmayan bu haberlerin bir algı çalışması kapsamında yürütüldüğü tarafımızca gayet iyi bilinmekte ve yakından izlenmektedir. Ancak gerçekle hiç bir alakası bulunmayan bu tür asılsız haberlere siz değerli İzmir halkının itibar etmeyeceği de ayrı bir gerçektir.

Konunun istismar edilmemesi, daha fazla başka mecralara çekilmemesi ve en önemlisi de kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur. Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.yapi.com.tr/haberler/polis-okulu-arazisi-nereye-verilecek_127965.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!