Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Priedemann Cephe Mühendisliği ve Danışmanlığı Türkiye'de!

Dünyanın en önemli cephe mühendisliği ve danışmanlığı firmalarından Priedemann’ın Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Rusya ve Çin’den sonra Türkiye’ye taşıdığı hizmetlerinin lansmanı, dün (27 Ekim 2011) Swissotel’de düzenlenen bir etkinlik eşliğinde yapıldı. Firmanın Kurucusu Wolfgang Priedemann, Genel Müdürü Lars Anders ve Türkiye

yapi.com.tr
1 Priedemann Cephe Mühendisliği ve Danışmanlığı Türkiye'de!

Dünyanın en önemli cephe mühendisliği ve danışmanlığı firmalarından Priedemann’ın Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Rusya ve Çin’den sonra Türkiye’ye taşıdığı hizmetlerinin lansmanı, dün (27 Ekim 2011) Swissotel’de düzenlenen bir etkinlik eşliğinde yapıldı. Priedemann Fassadenberatung GbmH Kurucusu Wolfgang Priedemann, Priedemann Genel Müdürü Lars Anders ve Priedemann Türkiye Genel Müdürü Kaan Kuran’ın katıldığı lansmanda, aralarında Burj Khalifa’nın da bulunduğu dünyanın en yüksek binalarının mühendislik hizmetlerine imza atan Hyder Consulting’in Ortadoğu Direktörü Dr. Andy Davids de bir sunum gerçekleştirdi.

“İşimiz yalnızca rakamlarla değil, terzilik ile de ilgili”

Priedemann’ın hizmet ve üretim alanları hakkındaki kısa video tanıtım ile başlayan lansmanda konuşan Priedemann Cephe Danışmanlığı Limited Türkiye Genel Müdürü Kaan Kuran, “tüm değerlerin çakıştığı bir alan” olarak tanımladığı cephe danışmanlığının, sadece değer hesaplamadan ibaret olmadığını ve müşterinin, projenin, işlev ve coğrafyanın gerektirdikleri üzerinden bir terzilik gerektirdiğini vurguladı.

Priedemann’ın temel hizmet alan ve düsturlarını strüktürel optimizayon, yapı fiziği, yapı akustiği, gün ışığı optimizasyonu, malzeme danışmanlığı ve ihale safhasına katkı gibi başlıklar altında özetleyen Kuran, çok sayıda alt disiplini bir araya getiren 60 kişilik bir ekipten oluşan firmanın her projeye bir takım işi olarak baktığını belirtti.

“Bugün artık dünyada –sıfır enerji değil- artı enerji cepheleri oluşturuluyor. Biz ise bu treni kaçırıyoruz gibi gözüküyor” diyen Kuran, Türkiye’nin bol güneş ışığına sahip bir ülke olarak şanslı olduğunu ve bu durumun avantaja çevrilmesi için yönetimlerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ekledi.



“Cephe malzemesi ve sistem üreticileriyle rekabete değil, sorumluluk üstlenmeye geldik”

Kuran’ın ardından söz alan Priedemann Genel Müdürü Lars Anders ise, Doğu bloğu ülkeleri ve Ortadoğu’yu etkileyen Türkiye endüstrisinin, İstanbul’u kendileri için çok önemli bir adres haline getirdiğini ifade etti. Konuşmasında, günümüzde cephe danışmanlığının özellikle sürdürülebilir çevreler yaratmaktaki öneminin altını çizen Anders, gerekli yalıtımı ve enerji tasarrufunu sağlayamayan yapıların işletme masraflarının önüne, inşa maliyetine eklenecek cüzi miktarlarla geçilebileceğini hatırlattı.

“Dünyada yapı piyasasında arz her geçen gün artıyor, ancak talep giderek azalıyor. Bu gidişatın sonunda yapıları satılabilir kılacak tek faktör, kalite olacaktır” diyen Anders, Priedemann’da elde ettikleri deneyimler üzerinden, projelendirme safhasında gözetilmeyen kriterlerin uygulama sırasında veya sonrasında nasıl yapılara değer kaybettirebildiğini örneklendirdi.

Anders, Priedemann’ın cephe danışmanlığı hizmetine yaklaşımını “Müşteri, onayladığı tasarımın uygulamasını takip etmek etmek zorunda değil. Biz bu sorumluluğu almaya hazırız” sözleri ile aktardı. Anders, cephe sistemleri tasarımının malzeme tedarikçileri tarafından kotarılması gerektiğini dile getirerek salondaki üreticilere “Sizinle rekabete girmiyoruz. Biz sistemleri optimize ediyoruz” mesajını verdi.

Yerel ihtiyaçlara yanıt vermek için yerel bilgiye ihtiyaç olduğunu belirten Anders, bu yüzden Priedemann’ın Berlin merkezinden çalışanları çeşitli kentlere yönlendirmediklerini ve tam olarak bu motivasyonla farklı kentlerde ve o ülkeden profesyonellerle yol aldıklarını söyledi.

Priedemann Türkiye lansmanı, Hyder Consulting Ortadoğu Direktörü Dr. Andy Davids’in, Dubai’deki Burj Khalifa, Riyad’daki CMA Tower ve Abu Dabi’de konumlanan ADNEC Feature Tower gibi yüksek yoğunluklu mega yapılardan edindikleri deneyimleri paylaştığı sunum ile sona erdi. Davids davetlilere, dünyanın bu en yüksek yapılarının inşaatına giden süreçte deprem ve rüzgar gibi faktörlerin olumsuz etkilerini aşmak için ne gibi teknik bilgiler ürettiklerini ve nasıl yeni bir mühendislik geliştirdiklerini detaylandırdı.

Çuhadaroğlu, Fibrobeton, Glaströsch, Guardian, Schüco, Reynaers, Trakya Cam Sanayi ve Tremco illbruck’un sponsorluğunda ve 3podTurkey organizasyonu ile düzenlenen etkinlik işveren, alt yüklenici, mühendis ve mimarları da kapsayan çok sayıda yapı sektörü profesyonelini bir araya getirdi. Lansman, kokteyl ile sona erdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/priedemann-cephe-muhendisligi-ve-danismanligi-turkiyede-_89557.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Faliyetlerinizi ilgi ile takip edeceğiz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!