Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Projesi 21 Yıl Önce Çizildi

Projesi 21 yıl önce çizilen, 15 yıldır çalışmaları devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları inşaatını inceleyen Bakan Bayraktar, “Önümüzdeki senenin sonunda bu inşaatı bitireceğiz, Ankara’nın, Ankaralıların, Türkiye’nin hizmetine sunacağız” dedi.

yapi.com.tr
Projesi 21 Yıl Önce Çizildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları inşaatında incelemelerde bulundu. Hürriyet'in haberine göre, Bakan Bayraktar, 15 yıldır süren proje Ankara’nın ve Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Birisi büyük, birisi küçük, elipsoit şeklinde şişirme kalıplı konser salonları yapılacağını anlatan Bayraktar, binanın diğer özellikleriyle de Ankara’nın marka değerini artıracağını belirtti. İnşaatın çok uzadığını ve bugüne kadar KDV ile birlikte 80 milyon lira civarında para ödendiğini dile getiren Bayraktar, “50 milyona daha ihtiyaç var. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz, sürüncemeyi bitireceğiz. Önümüzdeki senenin sonunda bu inşaatı bitireceğiz, Ankara’nın, Ankaralıların, Türkiye’nin hizmetine sunacağız” dedi. Binanın mimari özelliği bakımından da Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistemle yapıldığına işaret eden Bayraktar, inşaatın sürüncemesinin kendilerini rahatsız ettiğini, göreve geldikten sonra da bu konuyu ciddi şekilde ele aldıklarını bildirdi. Bakan Erdoğan Bayraktar, açıklamaların ardından inşaat alanını gezerek, yapıya ilişkin bilgi aldı. 154 bin 17 metrekarelik arazi üzerine kurulan ve toplam 5 bloktan oluşan yapının 2 bin 5 kişilik konser salonu yumurta formunda inşa edilirken, 518 kişilik B1 Blok küre biçiminde yapılıyor.

"Farklısını çizmezdim"

Yapının mimarlarından Semra Uygur, 21 yıl önce çizdikleri projesinin hayata geçmesinden memnun olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kasım ayında büyük salonun şimdi ise küçük salonun imalatına başlandı. Yapımı hızla devam ediyor. Bugün olsa farklı çizerdim demiyorum. Çünkü bu yapı Ankara’nın vazgeçilmez iki noktasının arasında bir yerde. Kale ve Anıtkabir’in aksında Ankara’nın en çukur yerinde bulunuyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/projesi-21-yil-once-cizildi_111004.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!