Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Promosyon Yolsuzluğunda Yöneticilere Takipsizlik Çıktı

Çankaya Belediyesi’nde çalışanların maaşlarından elde edilen “promosyon üzerinden yolsuzluk yapıldığı” iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden biri olan Nuri Telek, savcılıkça yapılan soruşturma sonucu ‘kovuşturmaya yer bulunmadığına’ dair karar alındığını bildirdi.

Hürriyet ANKARA
Promosyon Yolsuzluğunda Yöneticilere Takipsizlik Çıktı

Çankaya Belediyesi’nde çalışanların maaşlarından elde edilen “promosyon üzerinden yolsuzluk yapıldığı” iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden biri olan Nuri Telek, savcılıkça yapılan soruşturma sonucu ‘kovuşturmaya yer bulunmadığına’ dair karar alındığını bildirdi. Telek, “Bizlere soruşturma açılmasına neden olan kişilerin ifadelerinin asılsız ve iftira olduğu yüce Türk Hukukunun kararı ile de tescillenmiş oldu” dedi.

Soruşturmada gözaltına alınan diğer belediye çalışanları adına da konuştuğunu dile getiren Telek, soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunması nedeniyle bugüne kadar bir açıklama yapmadığını fakat soruşturmanın tamamlanması üzerine açıklama yapmanın zorunlu olduğunu bildirdi.

İddialar iftiradan ibaret

Bankanın belediye personeline vereceği toplam 1.6 milyon TL’lik maaş promosyonunun zimmete geçirilme suçlamasını kesin bir dille reddeden Telek, “Mülkiye Başmüfettişlerince yapılan soruşturmada Tüm-Bel-Sen İşyeri temsilcisi olan Devrim Kahraman ve Bülent Doğan’ın, çoğu yönetici konumunda olan ben, Bedia Söylemez, Ahmet Turna, Seyhan Torlak, Muzaffer Eryılmaz, Behsat Karaman ve Sabri Güzel hakkında kin ve nefret duyguları içerisinde asılsız ve duyumlara dayanan iftira dolu ifade vermişlerdir” iddiasını savundu.

Suçsuzluğumuz kanıtlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan soruşturma sonucunda “Şüphelilerin üzerine atılı zimmet suçu ve bu suça iştirak ettiklerine dair haklarında kamu davası açmaya yeterli şüphe uyandırabilecek bir delil elde edilemediğinden kovuşturmaya yer olmadığına” ifadeli karar yazısıyla suçsuzluğunun yasal yollarla ispat edildiğini kaydeden Telek, ayrıca şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince iddialara yönelik olarak Tevdi Raporu hazırlanarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize suçlar Şubesi ekiplerince gözaltına alındık. İfadelerimizin ardından da serbest bırakıldık. Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan soruşturma sonucu kovuşturmaya yer olmadığına dair karar alındı.”

Tazminat davası açacağız

“Bizlere soruşturma açılmasına neden olanlar hakkında da iftira kapsamında suç duyurunda bulunacağız. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davaları da açacağız. Yüce Türk adaletinin devlet memurlarına kin, garez ve nefret duyguları içerisinde asılsız iftira atan şahıslara gereken cezayı vereceğinden şüphe duymuyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/promosyon-yolsuzlugunda-yoneticilere-takipsizlik-cikti_76780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!