Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

RAYDER Ankara'daki Metro Araçlarının Yüzde 51'inin Yerli Üretimi Şartından Memnun

Raylı Ulaşım Sistemleri Derneği (RAYDER) Genel Sekreteri Ahmet Gök, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Ankara'daki metro inşaatlarını yüklenecek firmalara metro araçlarının yüzde 51'inin yerli olarak üretilmesi şartını getirmesiyle ilgili ''Demiryolu sanayicileri olarak sektörümüzün gelişmesinde çok önemli olan bu kararı

yapi.com.tr / AA
RAYDER Ankara'daki Metro Araçlarının Yüzde 51'inin Yerli Üretimi Şartından Memnun

Raylı Ulaşım Sistemleri Derneği (RAYDER) Genel Sekreteri Ahmet Gök, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Ankara'daki metro inşaatlarını yüklenecek firmalara metro araçlarının yüzde 51'inin yerli olarak üretilmesi şartını getirmesiyle ilgili ''Demiryolu sanayicileri olarak sektörümüzün gelişmesinde çok önemli olan bu kararı alkışlıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
    
Gök, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın 'demiryolu sektörünün önünü açacak' bu kararı ile Ankara'nın ihtiyacı olan 324 metro aracının yüzde 51 oranında yerli üretileceğini kaydetti. Ankara'da yarım kalan metro inşatlarının tamamlanması işinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildiğini anımsatan Gök, konuya ilişkin ihalenin Bakanlığa bağlı DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce 2011 yılının Aralık ayında yapıldığını belirtti.
    
''Karar ülkemize döviz kazandıracak''
    
Bakanlığın, 'çok olumlu ve cesur' bir karar alarak, Ankara'nın ihtiyacı olan 324 metro araçlarının üretilmesi işini yüklenecek firmalara üretimin yüzde 51 oranında yerli olması şartını getirdiğini hatırlatan Gök, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
    
''Bu önemli karar DLH'nin 29 Aralık 2011 tarihinde metro araç alımı ihale şartnamesinde yayınlandı. Demiryolu sanayicileri olarak sektörümüzün gelişmesinde çok önemli olan bu kararı alkışlıyoruz.
Yüzde 20 keşif artışları ile yaklaşık 480 milyon avro tutarındaki bu ihalede yerli üretim ile ülkemize çok büyük miktarda döviz kazandırılacak. Bu karar, bundan sonra ihtiyacımız olan metro ve tramvay araçlarının artık yerli demiryolu sanayimiz tarafından üretileceği anlamına gelmektedir.''
    
Türkiye'nin, ihtiyacı olan metro ve tramvay araçlarını büyük bedeller ödenerek yurt dışından ithal ettiğini belirten Gök, 2023 yılına kadar sadece İstanbul için 3200 yeni metro ve tramvay aracı alınması gerektiğini bildirdi.
2023 sonuna kadar Türkiye'nin toplam metro ve tramvay aracı ihtiyacının 5 bin 500 olarak hesaplandığını ifade eden Gök, ''Türkiye'nin önünde 16 milyar dolarlık metro ve tramvay araç potansiyeli bulunmaktadır'' yorumunu yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/rayder-ankaradaki-metro-araclarinin-yuzde-51inin-yerli-uretimi-sartindan-memnun_90338.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!