Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Granitle Süslendi

Başkentte Esenboğa Havalimanı'nı Çankaya Köşkü'ne bağlayan 'Protokol Yolu'na Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı adı veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bulvarı adına yakışır hale getirmek için 1 milyon 140 bin YTL'lik süsleme çalışmalarına başladı.

Sabah Gazetesi
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Granitle Süslendi

aşkentte Esenboğa Havalimanı'nı Çankaya Köşkü'ne bağlayan 'Protokol Yolu'na Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı adı veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bulvarı adına yakışır hale getirmek için 1 milyon 140 bin YTL'lik süsleme çalışmalarına başladı. Yolun kenarları granitle, köprülü kavşak duvarları da mermerle kaplanıyor. Belediyenin kaba inşaatını 3 ay gibi rekor bir sürede bitirdiği ve 6 köprülü kavşaktaki mermer çalışmasını Afyonlu özel bir şirket yapıyor.

Kavşakların iç duvarlarına Bursa'dan çıkarılan A kalite Emperador mermeri, ankreajize adı verilen özel bir yöntemle monte edildi. Yaklaşık 12 bin metrekare alana döşenen ve Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 1 milyon 140 bin YTL'yi bulan mermerin ABD'ye ihracat fiyatı, birim başına 45 dolar.

'Gökçek padişah gibi'
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda refüje yerleştirilen bariyerler de özel olarak üretildi. Genişletilmiş yolda hızlı giden araçların karşı tarafa geçmesini engellemek için özel olarak seçilen bariyerlere 'New Jersey Geçidi' adı veriliyor. 'Ankara Geçidi' düzenlemesi de, belediyeye yaklaşık 3 milyon YTL'ye mal oldu. Belediye yetkilileri, bu düzenlemeyle arabanın refüje çarpıp yola geri döneceğini, karşı yola geçemeyeceğini söylüyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Yeşim Uysal, yola mermer ve granit döşenmesinin modern ya da estetik olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, "Mermer 3 bin yıl önce Yunanlılar zamanında kullanılırdı. Günümüzde lüks malzeme kullanımına giriyor. Daha düşük maliyetli malzeme kullanılabilir" dedi. Uysal, Gökçek'in 300 yıl önceki padişahlar gibi düşünüp, onlar gibi hareket ettiğini öne sürdü. Uzmanlar mermerin dünyada çabuk yıprandığı için de tercih edilmediğini söyledi.

Gökçek: Köyde mi yaşıyoruz?
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise resmi açılışı 22 Eylül'de yapılacak olan bulvarda mermer ve granit kullanımıyla ilgili yöneltilen eleştirileri şöyle yanıtladı: "Granit döşetiyoruz çünkü en ucuzu granit. Uzun zaman dayanıyor. Mermeri tercih etmemizin nedeni ise çünkü orası protokol yolu. Ülkenin giriş kapısı. Tabii ki görkemli olması lazım. Köyde yaşamıyoruz ki, Başkent'te yaşıyoruz ve orası ülkenin giriş kapısı. Lüks diye eleştirenler maalesef çağdışı yaşıyorlar."

http://www.yapi.com.tr/haberler/recep-tayyip-erdogan-bulvari-granitle-suslendi_47993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!