Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Reel Demir ve Çelik Sektörü Bundan Sonra Karabük'ten Sorulacak''

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rekörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ''Reel demir ve çelik sektörü bundan sonra Karabük'ten sorulacak'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''Reel Demir ve Çelik Sektörü Bundan Sonra Karabük'ten Sorulacak''

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rekörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük'ün Türkiye'de demir ve çelik sektöründe ilklerin yaşandığı bir il olduğunu, ülkenin ilk demirinin burada üretildiğini söyledi.

Bu nedenle KBÜ'nünde bu alanda önemli bir görev üstlenerek üniversite, sanayi işbirliğinin en güzel örneğini sergilemeye başladıklarını anlatan Uysal, şöyle konuştu:

''KBÜ'yü diğer üniversitelerden farklı kılan özelliklerin en başında demir çelik enstitümüz geliyor. Bu demir-çelik üzerine kurulan tek enstitüdür. Bu enstitüden başka yerde yok. Enstitünün binası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş (KARDEMİR) tarafından yapılarak üniversitemize hediye edilecek. KBÜ'ün demir çelik alanında uzman olması için gerekli bütün çalışmalarımız yaptık. Alt yapımız hazır. Yetişmiş öğretim elemanlarımızda var. Reel demir ve çelik sektörü bundan sonra Karabük'ten sorulacak.''

Uysal, bu alanda ayrıca yapımı devam eden Ar-Ge binasının açılışının, 3 Nisan 2012'de yapılması planlanan ''Uluslar Arası Demir Çelik Sempozyumu''nda yapılacağını kaydetti.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/reel-demir-ve-celik-sektoru-bundan-sonra-karabukten-sorulacak_89268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!