Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Resim Heykel Müzesi 'DYO' ile Yenilendi

Plastik sanatlar alanında devletin İzmir'e yaptığı ilk hizmet olarak gösterilen 57 yıllık İzmir Resim Heykel Müzesi, DYO'nun katkılarıyla yenilendi. Nano-teknoloji ile üretilen boyalar kullanılarak iç ve dış cephesi tamamen yenilenen müzede, eserler, güneş ışınlarıyla kendi kendini temizleyebilen, rutubetsiz, temiz ve dekoratif bir çevreye

Yeni Asır Gazetesi
Resim Heykel Müzesi 'DYO' ile Yenilendi

Plastik sanatlar alanında devletin İzmir'e yaptığı ilk hizmet olarak gösterilen 57 yıllık İzmir Resim Heykel Müzesi, DYO'nun katkılarıyla yenilendi. Nano-teknoloji ile üretilen boyalar kullanılarak iç ve dış cephesi tamamen yenilenen müzede, eserler, güneş ışınlarıyla kendi kendini temizleyebilen, rutubetsiz, temiz ve dekoratif bir çevreye kavuştu.

Yaşar Boya Grubu'nun 55 yıllık markası DYO sanata yaptığı katkılara devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Milli Kütüphane'yi boyatarak, kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan DYO ve Yaşar Eğitim Kültür Vakfı, şimdi de devletin İzmir'e ilk hizmeti olarak gösterilen Resim Heykel Müzesi'nin çehresini yeniledi.

Bir ay sürdü

Galeri, müze ve eğitim faaliyetleriyle kentin yaşayan çağdaş sanat müzesi olan Resim Heykel Müzesi'nin iç ve dış cephesi ile tavanları, DYO'nun katkılarıyla boyandı. Kentin en eski ve önemli kültür merkezlerinden biri olması nedeniyle aslına sadık kalınarak, yaklaşık 1 ay süren hummalı çalışmalar sonucu restorasyonu tamamlanan müzenin, iç cephelerde beyaz, dış cephelerde ise fildişi rengi tercih edildi.

Müzenin boya restorasyonunda rutubet, ışık, toz, kir gibi dış etkenlerden eserlerin en az zarar göreceği boyalar tercih edildi. Müzenin dış cephesi, DYO'nun 21'inci yüzyıl teknolojisi olarak kabul edilen nano-teknoloji grubu boyası olan teflon esaslı Teknotex astar ve boyası ile boyandı. Fotokatalitik temizleme özelliği sayesinde güneş ışığıyla kendi kendini temizleyebilen ve toz, kir, su, rutubet tutmayan boya, müzenin yıllarca ışıl ışıl görünmesini sağlayacak.

"İzmir'e yakışır bir görünüm kazandı"

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile DYO'nun kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunduğunu belirten İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kudsioğlu, "Müzemizin İzmir'e yakışır bir görünüm kazanmasında bu 2 kurum çok önemli destek sağladı. Sanat ve sanatçının desteğini daima hissettiren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile DYO'ya destekleri için müzem ve tüm sanatseverler adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/resim-heykel-muzesi-dyo-ile-yenilendi_74434.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!