Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Resim ve Heykel Müzesi Bu Yaz Açılacak'

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel , Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nin müze bölümünün bu yaz açılacağını bildirdi. Geçen hafta Cumhuriyet Ankara 'nın konuyu gündeme getirmesi üzerine müzedeki çalışmalara hız verildi.

Cumhuriyet ANKARA



üzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nin müze bölümünün bu yaz açılacağını bildirdi. Geçen hafta Cumhuriyet Ankara'nın konuyu gündeme getirmesi üzerine müzedeki çalışmalara hız verildi. Kültür Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün Ankara Valiliği'ne yaptığı başvuru üzerine İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan kaynak, bakım ve onarım işlemlerinin yürütülmesi için Altındağ Belediyesi'ne aktarıldı.

Müzedeki eserlerin sergilenememesinin gerekçesinin kaynak sıkıntısı olduğunu belirten Güzel Sanatlar Genel Müdürü Tokel, "Bu müzenin uzun süredir bakım ve restorasyon ihtiyacı olmasına rağmen, bakımı yapılamamış. Bakanımız, göreve geldiği günden itibaren eserler ve mimarisi itibariyle Ankara için büyük önem taşıyan bu müzeyle ilgilendi. Maliye Bakanlığı'na 4 yıldır ödenek talebinde bulunuyoruz. 2 yıl bir şey yapamadık, ancak 2 yıl önce orada DÖSİM işbirliğiyle restorasyon projesi hazırlandı ve ilk iş olarak çatı kısmı ihale edildi. Çatıdan su sızıntıları oluyordu, en büyük problem oydu. Çatısını yenileyerek restorasyona başlamış olduk" dedi.

Müzenin iç mimarisinin de yeniden düzenleneceğini açıklayan Tokel, İl Özel İdaresi'nin bütçesinin doğrudan kullanılamaması nedeniyle, Altındağ Belediyesi'ne birkaç gün önce söz konusu bütçeden kaynak aktarıldığını söyledi.

Tokel, bu ödenekle gelecek ay içinde Altındağ Belediyesi tarafından ihalesi yapılacak olan restorasyon projesinin uygulanmaya başlayacağını belirterek, başkentlilerin bu yaz müzeyi gezebileceklerini dile getirdi. "Müze bölümündeki tabloların bir kısmını da aslında zaman zaman galeri kısımlarında sergilemeye çalışıyorduk. Kaynak bulunması sayesinde binanın müze kısmı da açılabilecek" diyen Toker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 sene öncesine kadar kaynak aktarılamadığı için müzede bir çalışma başlatamamıştık. Plastik sanatlara çok önem veriyoruz. 'Türkiye resimleniyor' adıyla başlattığımız projeyle, 81 ilimize ressamlar göndererek o illeri resmetmesini sağladık. 15 Mart'ta başlatmayı planladığımız 'Garlar Resimleniyor' projemizle de garların bulunduğu ilçelerimizde benzer bir çalışma yürüteceğiz. 24 profosyonel sanat topluluğumuz ile müzik alanında da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Örneğin Atatürk 'ün doğumunun 125. yılı nedeniyle Selanik türkülerini bir albümde topladık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/resim-ve-heykel-muzesi-bu-yaz-acilacak_52154.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!