Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Resmen Tarihi Kent

Ege Bölgesi’nin ilk yerleşimlerine ev sahipliği yapan Bornova’nın, Tarihi Kentler Birliği üyeliği İçişleri Bakanlığı’nca kabul edilerek onaylandı.

Hürriyet Ege
Resmen Tarihi Kent

Bornova Belediyesi tarihi yapılarının yanısıra belediyenin ürettiği projelerin de katkısıyla Tarihi Kentler Birliği’ne üye oldu. Doğal, arkeolojik ve tarihi sit alanları bulunan Bornova’nın Tarihi Kentler Birliği’ne girmesinde tarihi yapıların korunup yaşatılması bu yapılarla ilgili projeler üretilerek halkın kullanımının sağlanması etkili oldu. İzmir’de yerleşimin 8500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan Yeşilova Höyüğü, Homeros’un yaşadığı mağaralar, tarihi köşkler, Eski Çarşı sokak sağlıklaştırma projesi, Tristramp Köşkü restorasyonu, Dramalılar Köşkü restorasyonu gibi projeleri Bornova Belediyesi’ni öne çıkardı.

Bornova Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği’ne yaptığı başvuru, İçişleri Bakanlığı’nca kabul edilerek onaylandı. Tarihi Kentler Birliği’ne üye olabilmek için bazı kriterler gerekiyor. Tarihi ve doğal çevre korumasına ağırlık veren, önemli anıtsal yapıları bulunan, bir ya da birkaç antik kentle içiçe yaşayan kentler tercih ediliyor. Diğer ülkelerdeki tarihi kentlerle ‘kardeş şehir’ ilişkisi kurmuş, önemli tarihsel olayların cereyan ettiği, geçmiş uygarlıklara başkentlik yapan, UNESCO’nun Dünya mirası listesine girmiş kültür değerlerinin bulunduğu kentler de onay alıyor.

Tarihi Kentler Birliği’nin önemli bir kuruluş olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Tarihi Kentler Birliği kentlerimizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasında önemli görevler yerine getiriyor. Yerel yönetimler dayanışmasıyla başlayan, meslek ve sivil toplum örgütlerinin katkıda bulunduğu  bu tür girişimlerin yerelden evrensele doğru açılımı tüm insanlığı sağlıklı bir bileşime yönlendirecek. Biz Bornova Belediyesi olarak tarihsel değerlerimizi korumak için geliştirdiğimiz projelerimiz ile Tarihi Kentler Birliği’ne başvurduk. Başvurumuz İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilince Bornova’nın tarihi bir kent olduğu da tescillenmiş oldu” diye konuştu.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/resmen-tarihi-kent_83855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!