Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Restorasyondan Tarih Fışkırdı

Balıkesir'de eskiden Ziraat Bankası'na ait olan tarihi binanın restorasyonu başladı. Öncelikle binanın dış cephesi temizlenirken içerideki çalışmalarda ise çok sayıda resmi evrak ve doküman bulundu.

Cumhuriyet EGE/Coşkun YAMAN
Restorasyondan Tarih Fışkırdı

b>Balıkesir'de eskiden Ziraat Bankası'na ait olan tarihi binanın restorasyonu başladı. Öncelikle binanın dış cephesi temizlenirken içerideki çalışmalarda ise çok sayıda resmi evrak ve doküman bulundu. Balıkesir Ticaret Odası'nın 295 bin YTL'ye aldığı Ziraat Bankası'nın tarihi binası, aslına uygun olarak yenileniyor. Öncelikle binanın sıvaları söküldü. Binaya daha sonra ek olarak yapılan bazı bölümlerin de yıkılacağı açıklandı.

Belgeler incelenecek
Çalışmalar sırasında bankaya ait bazı Türkçe ve Osmanlıca belgelerle, yazılar ve eşyalar ortaya çıktı. Belgeler müteahhit firma yetkililerince ticaret odasına teslim edildi. Çıkan belge ve eşyaları da sakladıklarını belirten Balıkesir Ticaret Odası Genel Sekreteri Erdoğan Dur, "Bu belgeleri uzmanlara inceletip, gerekirse binada sergileyeceğiz. Gerekirse müzeye ya da Ziraat Bankası'na vereceğiz" dedi.

Binanın nasıl değerlendirileceğine henüz karar verilmediğini vurgulayan Dur, "Bizim amacımız öncelikle özellikle çatı bölümleri büyük hasar gören binayı kurtarıp, aslına uygun olarak restore ettirip, Balıkesir'e kazandırmak. Restorasyon sonrası hangi amaçla kullanılacağı, nasıl değerlendirileceği ise henüz netleşmedi" dedi.

Yüz yıllık bina
Alihikmetpaşa Caddesi'nde ve şehrin simgesi Saat Kulesi'nin hemen yanında bulunan tarihi bina, Sultan Mehmet'in padişahlığı ve Meşrutiyet döneminde 1911 yılında Ziraat Bankası için özel olarak yaptırıldı. Bodrum kat üzerine iki kat olan tarihi binanın granit taş ile işlenmiş duvarları, kabartmaları, köşeleri, kapı pencere kasaları dikkat çekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/restorasyondan-tarih-fiskirdi_56495.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!