Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Restorasyonu Tamamlanan Bodrum Kalesi Ziyarete Açıldı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışması tamamlandı, kale ziyarete açıldı.

yapi.com.tr
1 Restorasyonu Tamamlanan Bodrum Kalesi Ziyarete Açıldı

600 yıl önce Sen Jan Şövalyeleri tarafından inşa edilen Bodrum Kalesi'nin 3 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan kalede, surlar güçlendirildi, eserlerin bakımı yapıldı. Dünyanın en önemli su altı arkeoloji müzesine de ev sahipliği yapan kale ziyarete açıldı.

TRT Haber’de yer alan habere göre; Bodrum Kalesi'ne ilişkin bilgi veren Muğla Röleve ve Anıtlar Müdürü Bilge Özyer, "Kalemiz 33 bin metrekare bir alana sahip, bu alanda 4 çevresinde bütün surlarımızı onardık 20 metre 25 metreye kadar çıkan sur duvarlarımız var ve içinde 7-8 tane kulemiz var; bu kulelerin de bütün restorasyonları, onarımlarını tamamladık." dedi.

Kalenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Ersoy, "40 gün kadar bir gecikmeyle bugün bu kaleyi, ikinci etabını sonlandırıp açtık. Bu ikinci etapla birlikte yaklaşık bin 100 metrekare kapalı sergi alanını hizmete açmış oluyoruz. Çok az bir işimiz kaldı, yıl sonuna kadar onlar da tamamlanıyor." ifadelerini kullandı.

Tarihi Kale ve Sualtı Arkeoloji Müzesi tarihte yolculuğa çıkarıyor
1995'te en iyi müze ödülünü alan Bodrum Sualtı Müzesi de ziyaretçileri tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. 6 salondan dördünde karasal buluntular, ikisinde ise batıklar sergileniyor.

Bodrum Kalesi'nin en önemli salonlarından birisi de Karya prensesinin mezarının bulunduğu salon, yüz tanıma tekniği ile oluşturulan balmumu heykeli en ilginç eserlerin başında geliyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müze Müdürü Hüseyin Toprak, “3 farklı konsept uygulamaya başladık, birincisi kale, ikincisi batıklarımız, üçüncüsü de bodrum tarihi. Bu üç konu üzerinde yoğunlaştık ve hepsini bir araya getirdik.” diye konuştu.

Bodrum Kalesi, Türkiye'de ilk defa gece müzeciliği uygulamasıyla sabah 10 ile gece 22 saatleri arasında gezilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/restorasyonu-tamamlanan-bodrum-kalesi-ziyarete-acildi_180658.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Her şey çok güzel de; müzenin kuruluşu ve bugüne gelmesini sağlayan sevgili Oğuz Alpözen Bey'in çabaları, hiç bir zaman unutulup yok sayılmamalıdır. Ülkemizde; ne yazık ki, iyi işler yapanlar ya unutturulur ya da cezalandırılır. Bu açılışta da Oğuz Bey'in emekleri dillendirilmeli idi. Bakanlar bakarlar ve ellerine verilen yazıyı, genelde, usulen okurlar. Oğuz Alpözen Bey'e selam olsun, ülkemiz adına derin teşekkürlerimizle. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!